1868 Ήταν μια εφεύρεση που την ονόμασαν Γραφομηχανή!!!

Ο Christopher Latham Sholes ήταν Αμερικανός εφευρέτης, γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου 1819 στην Πενσυλβάνια. Είναι γνωστός για τη δουλειά του στην ανάπτυξη της γραφομηχανής, η οποία έφερε επανάσταση στον τρόπο που έγραφαν και επικοινωνούσαν οι άνθρωποι.

Ο Σόουλς ξεκίνησε την καριέρα του ως τυπογράφος και συντάκτης σε διάφορες εφημερίδες. Είχε έντονο ενδιαφέρον για τις μηχανικές συσκευές και είδε την ανάγκη για έναν πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο γραφής. Εμπνευσμένος από προηγούμενες απόπειρες δημιουργίας μιας μηχανής γραφής, ο Sholes ξεκίνησε να αναπτύξει τη δική του εκδοχή.

Σε συνεργασία με τους Samuel W. Soule, Carlos Glidden και τον συνεργάτη του James Densmore, ο Sholes εργάστηκε για την τελειοποίηση του σχεδιασμού της γραφομηχανής. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια συσκευή που θα μπορούσε να εκτυπώνει χαρακτήρες σε χαρτί, επιτρέποντας ταχύτερη και πιο ευανάγνωστη γραφή από την παραδοσιακή γραφή.

Η ομάδα έκανε σημαντική πρόοδο και στις 23 Ιουνίου 1868 κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή τους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χορηγήθηκε μόνο στις 14 Ιουλίου 1868. Αυτή η καθυστέρηση πιθανότατα οφειλόταν στην αυστηρή διαδικασία εξέτασης που συνήθως υποβάλλονται οι αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η πρώτη εμπορικά επιτυχημένη γραφομηχανή, γνωστή ως “Sholes and Glidden Type-Writer”, κατασκευάστηκε και πωλήθηκε από την Remington Company το 1873. Διέθετε διάταξη πληκτρολογίου QWERTY, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως μέχρι σήμερα. Το ίδιο το όνομα «γραφομηχανή» επινοήθηκε από την εταιρεία Remington για να περιγράψει τον σκοπό της μηχανής.

Η γραφομηχανή κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα, ειδικά μεταξύ των επιχειρήσεων, καθώς επέτρεπε την ταχύτερη και πιο συνεπή γραπτή επικοινωνία. Εξάλειψε την ανάγκη για χειρόγραφο, το οποίο θα μπορούσε να είναι χρονοβόρο και επιρρεπές σε λάθη.

Με τα χρόνια, οι γραφομηχανές συνέχισαν να βελτιώνονται και να βελτιώνονται, με διάφορους κατασκευαστές να εισάγουν διαφορετικά μοντέλα και χαρακτηριστικά. Η εφεύρεση της γραφομηχανής έθεσε τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη σύγχρονων πληκτρολογίων και συσκευών εισόδου υπολογιστών.

Αν και η συγκεκριμένη ημερομηνία που αναφέρατε δεν αντιστοιχεί στο ότι ο Christopher Sauls έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη γραφομηχανή, η αληθινή ιστορία της εφεύρεσης της γραφομηχανής από τον Christopher Latham Sholes και τους συνεργάτες του είναι μια συναρπαστική που έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο γράφουμε και επικοινωνούμε.

Recommended For You