Φωτογραφίες που Αναδεικνύουν το Κείμενο

Πώς δημιουργούν οι φωτογράφοι μας εικόνες που κάνουν πιο ελκυστικά τα έντυπά μας και ζωντανεύουν το κείμενο; Για να σας δώσουμε μια ιδέα των βημάτων που περιλαμβάνονται, δείτε πώς σχεδιάστηκε και φωτογραφήθηκε το εξώφυλλο του Ξύπνα!, τεύχος Σεπτεμβρίου 2015.

images

Σχεδιασμός. Έπειτα από την ανάγνωση του άρθρου «Ισορροπημένη Άποψη για τα Χρήματα», σχεδιαστές στο Καλλιτεχνικό Τμήμα, που βρίσκεται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Σκοπιάς στο Πάτερσον της Νέας Υόρκης, έφτιαξαν σκίτσα για την εικονογράφηση του κειμένου. Στη συνέχεια, παρουσίασαν αυτά τα σκίτσα στην Επιτροπή Συγγραφής του Κυβερνώντος Σώματος, η οποία επέλεξε ένα από αυτά ως θέμα της φωτογράφησης.

Σκίτσα εξωφύλλου για το τεύχος Σεπτεμβρίου 2015 του περιοδικού Ξύπνα!, τα οποία εξετάστηκαν από την Επιτροπή Συγγραφής

g9gevsG

Μερικά από τα σκίτσα εξωφύλλου που εξετάστηκαν από την Επιτροπή Συγγραφής.

Τοποθεσία. Αντί να τραβήξουν φωτογραφίες σε κάποια πραγματική τράπεζα, η ομάδα φωτογράφησης χρησιμοποίησε μια από τις αίθουσες υποδοχής του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Σκοπιάς ως σκηνικό για την τράπεζα. *

Επιλογή ατόμων. Όλα τα άτομα στη φωτογραφία είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά και η επιλογή τους έγινε έτσι ώστε να θυμίζουν συνηθισμένους πελάτες μιας τράπεζας σε κοσμοπολίτικη πόλη. Διατηρούνται ορισμένα αρχεία με όσους συμμετέχουν ώστε να μη χρησιμοποιούνται πολύ συχνά τα ίδια άτομα στα έντυπά μας.

Σκηνικά. Το Καλλιτεχνικό Τμήμα προμηθεύτηκε συνάλλαγμα για να φαίνεται ότι η τράπεζα βρίσκεται εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Η ομάδα φωτογράφησης χρησιμοποίησε τα κατάλληλα σκηνικά για να είναι η σκηνή όσο το δυνατόν πιο ακριβής και ρεαλιστική. «Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη», λέει ένας φωτογράφος ονόματι Κρεγκ.

Ένδυση και μακιγιάζ. Για τη φωτογράφηση στην τράπεζα, οι συμμετέχοντες επέλεξαν ρούχα από τη δική τους γκαρνταρόμπα. Όταν όμως περιλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία ή απαιτούνται ειδικές στολές, το Καλλιτεχνικό Τμήμα ίσως κάνει έρευνα για να κατασκευάσει τα κατάλληλα κοστούμια. Οι μακιγιέζ εφαρμόζουν στα άτομα μακιγιάζ ανάλογα με τη χρονική περίοδο, το θέμα ή τη σκηνή που απεικονίζεται στη φωτογραφία. «Λόγω της υψηλής ανάλυσης που έχουν οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές και οθόνες», λέει ο Κρεγκ, «πρέπει να είμαστε πιο σχολαστικοί από ποτέ. Ακόμα και ένα μικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει τη φωτογραφία».

g9gevsG

Μακιγιέζ βάφει ένα άτομο που συμμετέχει στη φωτογράφηση

Φωτογραφικές λήψεις. Κατά τη φωτογράφηση στην τράπεζα, οι φωτογράφοι φρόντισαν ώστε ο φωτισμός να δίνει την αίσθηση ότι η λήψη έγινε κατά τη διάρκεια της μέρας. Σε κάθε λήψη, είναι σημαντικό να ελέγχεται ο φωτισμός ώστε να είναι κατάλληλος (να αποδίδει το φως του ήλιου, το φως του φεγγαριού ή το τεχνητό φως), να ταιριάζει με τον υπάρχοντα φωτισμό στη σκηνή καθώς και με το ύφος της σκηνής. «Σε αντίθεση με τα βίντεο», λέει ο Κρεγκ, «εμείς έχουμε μόνο μία εικόνα για να αποδώσουμε το ύφος, γι’ αυτό και ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός».

g9gevsG

Προετοιμασία για τη λήψη φωτογραφιών

Επεξεργασία. Αργότερα, η ομάδα στην επεξεργασία εικόνας εφάρμοσε ένα εφέ που έκανε πιο θολά τα χαρτονομίσματα για να στραφεί η προσοχή των αναγνωστών στα πρόσωπα της φωτογραφίας και όχι στα χρήματα. Αν και τα πλαίσια της πόρτας και των παραθύρων ήταν κόκκινα, η ομάδα άλλαξε το χρώμα τους σε πράσινο, ταιριάζοντάς τα με το χρωματικό θέμα του περιοδικού.

Εκτός από τις φωτογραφήσεις που γίνονται στο Πάτερσον, σε γραφεία τμήματός μας σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Μαλάουι, το Μεξικό, η Νότια Αφρική και η Νότια Κορέα, υπάρχουν φωτογράφοι από τους οποίους μπορεί να ζητηθεί να προμηθεύσουν φωτογραφίες για τις εκδόσεις μας. Κάθε μήνα, το Καλλιτεχνικό Τμήμα στο Πάτερσον προσθέτει περίπου 2.500 φωτογραφίες στη βάση δεδομένων του. Πολλές από αυτές έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Σκοπιά και Ξύπνα!, των οποίων η συνολική κυκλοφορία ανά τεύχος για το 2015 ξεπέρασε τα 115 εκατομμύρια αντίτυπα. Είστε ευπρόσδεκτοι για μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις μας στο Πάτερσον της Νέας Υόρκης, ή σε οποιοδήποτε από τα γραφεία τμήματός μας ανά τον κόσμο, για να μάθετε περισσότερα.

πηγή

Recommended For You