Η Πρεσβεία του Ιράκ παρέθεσε δεξίωση για το Κουρδικό νέο έτος

Δεξίωση για τον Εορτασμό του Newroz, της Κουρδικής νέας χρονιάς, παρέθεσε ο Πρέσβης του Ιράκ στην Αθήνα

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2013 στην Αίγλη Ζαππείου, όπου παραβρέθηκαν μέλη του διπλωματικούς σώματος και πρέσβεις από περισσότερες από 60 πρεσβείες, καθώς και εκπρόσωποι πολλών ΜΚΟ, της Εκκλησίας της Ελλάδος, του στρατού, του ναυτικού, και του Υπουργείου Εξωτερικών. Πολυάριθμες ήταν και οι προσωπικότητες που τίμησαν την εκδήλωση από το χώρο της πολιτικής, της μόδας, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ.
Ο Πρέσβης του Ιράκ, κ. Jaf, στο καλωσόρισμά του, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους ότι το Newroz σηματοδοτεί όχι μόνο τη νέα μέρα που ξημερώνει με τον ερχομό της άνοιξης αλλά και την ελευθερία, και τόνισε πως η ελευθερία του ανθρώπου είναι θεμελιώδης για όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν το παραδοσιακό Κουρδικό μουσικό συγκρότημα Haji Zaxoyee από το Ιρακινό Κουρδιστάν και η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, ενώ διθυραμβικά ήταν τα σχόλια για την επίδειξη μόδας με δημιουργίες της Ελληνίδας σχεδιάστριας Λιάνας Πατερώνη, και της ανερχόμενης σχεδιάστριας από το Erbil “Armana Kurdish Fashion”, όλες εμπνευσμένες από τη μαγεία που αποπνέουν οι 1001 νύχτες.

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You