Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 8-8-2016

weatherΆστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και πιθανόν τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016. Τα φαινόμενα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 28 έως 32 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 34 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

http://meteo.gr

Recommended For You