Φωτογραφίες που δείχνουν γιατί πρέπει να δένουμε τη ζώνη μας στα αεροπλάνα

Το αεροπλάνο έπεσε απότομα 20 μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 11 επιβάτες και 1 μέλος του πληρώματος. Τους φρόντισαν γιατροί κατά την άφιξή τους στο Χίθροου.
Σε μια πρόσφατη πτήση της Singapore Airlines από τη Σιγκαπούρη με προορισμό το Λονδίνο, ο πιλότος άναψε την ένδειξη πρόσδεσης της ζώνης ασφαλείας γύρω στις 11 το πρωί, την ώρα που οι αεροσυνοδοί σερβίρανε το πρωϊνό. Μάλιστα ανακοίνωσε πως θα διέκοπταν το πρωϊνό λόγω αναταράξεων. Λίγο αργότερα, ο πιλότος, με ένταση στη φωνή του, ζήτησε από τα μέλη του πληρώματος να κάτσουν αμέσως στις θέσεις τους.
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το αεροσκάφος έπεσε σε κενό αέρος, έχασε απότομα ύψος με αποτέλεσμα να πεταχτούν τα γεύματα, και ό,τι άλλο δεν ήταν δεμένο, στο ταβάνι.
Ο επιβάτης Άλαν Κρος, που καθόταν στη θέση 45D, παρομοίασε την εμπειρία με την αίσθηση ελεύθερης πτώσης σε τρενάκι λούνα παρκ. Αποθανάτισε τις στιγμές μετά τις αναταράξεις στις φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω.
Το αεροπλάνο έπεσε απότομα 20 μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 11 επιβάτες και 1 μέλος του πληρώματος. Τους φρόντισαν γιατροί κατά την άφιξή τους στο Χίθροου.
Τέτοιες απότομες αναταράξεις είναι σπάνιες, καθώς οι πιλότοι ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες από άλλους πιλότους που προπορεύονται στην ίδια πορεία. Σε κάποιες διαδρομές πάνω από τον Ειρηνικό ενδέχεται κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό, σύμφωνα με τον Τομ Μπαν, πρώην πιλότος της πολιτικής αεροπορίας και νυν ειδικός θεραπευτής για άτομα που φοβούνται τα αεροπλάνα.
Ο Κρος είπε πως οι αεροσυνοδοί ήταν εκπληκτικοί στον τρόπο που αντέδρασαν, φροντίζοντας τους τραυματίες και καθαρίζοντας τον θάλαμο επιβατών για να συνεχίσει η πτήση κανονικά τις υπόλοιπες δέκα ώρες του ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης, ο κάθε επιβάτης έλαβε ένα μεγάλο κουτί με σοκολάτες.
http://www.skai.gr

Recommended For You