Φτιάξτε πατατάκια στο σπίτι και γλιτώστε πάρα πολλές θερμίδες!

Έχουν πολλές θερμίδες, είναι γεμάτα συντηρητικά αλλά είναι και πεντανόστιμα. Τα πατατάκια είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο. Δείτε πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι… υγιεινά!

Τα πατατάκια του εμπορίου βλάπτουν τον οργανισμό μιας και είναι γεμάτα λίπος, ζάχαρη και νάτριο (δηλαδή αλάτι). Εμείς σας έχουμε μια σπιτική συνταγή για να φτιάχνετε στο σπίτι σας, όσο συχνά θέλετε, τα πιο γευστικά και υγιεινά πατατάκια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Ξεκινήστε πλένοντας καλά την πατάτα σας, ξεφλουδίζοντάς την και κόβοντάς την σε πολύ λεπτές φέτες. Αν θέλετε να μοιάζουν τα πατατάκια σας 100% με αυτά του εμπορίου τότε καλό είναι να κόψετε την πατάτα σας σε στρογγυλές φέτες.

Για να κόψετε τις φέτες σας πολύ λεπτές χρησιμοποιήστε το εργαλείο με το οποίο κόβετε το λάχανο. Θα τις κόψει ομοιόμορφα και τέλεια.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια πλαστική σακούλα και προσθέστε μέσα τις πατάτες σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπαχαρικά της επιλογής σας -αλάτι, ρίγανη- και ό,τι άλλο θέλετε.

Κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε την καλά.

Πάρτε ένα μεγάλο πιάτο ή ένα ταψάκι και απλώστε πάνω του αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τις φέτες πατάτας στη σειρά.

Ψήστε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε τις από την ανάποδη και αφήστε για λίγο ακόμα έτσι ώστε να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.

Βγάλτε το πιάτο από το φούρνο μικροκυμάτων ή το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε τα πατατάκια σας να κρυώσουν.

Τα σπιτικά πατατάκια σας είναι πανέτοιμα για φάγωμα.

Πηγή: spirossoulis.com

Recommended For You