Τα μυστικά για να τηγανίσεις τους τέλειους κεφτέδες

imagesΤο αγαπημένο φαγητό όλων έχει και αυτό τα δικά του μυστικά, οπότε… στην κουζίνα ολοταχώς!

#1: Ο κιμάς

Το μεγαλύτερο μυστικό στον κιμά όταν ζητάς από τον χασάπη να στον κόψει είναι το κρέας να μην είναι άπαχο. Επίσης καλό θα ήταν να μην πάρεις μόνο μοσχαρίσιο κιμά, όπως συνηθίζεται αλλά να είναι ανάμεικτος είτε με χοιρινό, είτε με αρνίσιο. Σε κάθε περίπτωση η αναλογία να είναι 70-30.

#2: Τα μπαχαρικά

Πέρα από το αλάτι και το πιπέρι, το σκόρδο είναι απαραίτητο. Ρίγανη ή θυμάρι επίσης μπορούν να κάνουν την διαφορά στην γεύση. Καλό θα ήταν να βάλεις κα ένα σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο, με την ποσότητα να αλλάζει ανάλογα με το πόσους κεφτέδες θα τηγανίσεις.

#3: Ξύδι και αυγό

Αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα. Γιατί αν αποφασίσεις να ρίξεις αυγό στο μείγμα (παραδοσιακά θα πρέπει), θα πρέπει να ρίξεις και ξύδι στον κιμά, ώστε να «σπάσεις» την μυρωδιά του.

4#: Το μούλιασμα του ψωμιού

Εδώ είναι ένα περίεργο tip. Η πλειοψηφία μουλιάζει το ψωμί για τον κιμά σε νερό. Αλλά μπορείς σε σόδα, γάλα ή κρασί. Να έχεις κατά νου πως ότι επιλέξεις θα έχει σημαντικό ρόλο στην γεύση του κεφτέ…

#5: Τηγάνισμα

Όλο το μυστικό στον κεφτέ είναι το τηγάνισμα. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετό λάδι στο τηγάνι ενώ η φωτιά θα πρέπει να είναι δυνατή ώστε να κάνει την κρούστα που… λατρεύουμε όλοι απέξω. Μην βάζεις πολλούς κεφτέδες σε κάθε τηγανιά! Υπολόγισε 10 λεπτά τηγάνισμα και 3 περίπου γυρίσματα.

πηγή

Recommended For You