Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη προχθές (31.10.2012) το πρωί, σε περιοχή της  Αττικής, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο. 
Ειδικότερα, η μητέρα 16χρονης ανήλικης κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστο άτομο απαιτούσε εκβιαστικά από την κόρη της, με την οποία συνομιλούσε μέσω του «Facebook», να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει σε συγγενικά της πρόσωπα άλλες προσωπικές φωτογραφίες της, που κατείχε. Ο δράστης παρουσιαζόταν ως φωτογράφος και όταν η ανήλικη αρνήθηκε, απέστειλε προσωπικές της φωτογραφίες, στο λογαριασμό που διατηρούσε η αδελφή της στο  «Facebook».   
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου και σε συνεργασία με την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 21χρονος ημεδαπός. 
Ακολούθησε έρευνα, προχθές το πρωί στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, στον οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες οι επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης, ενώ από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 
Ο 21χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 
• Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr 
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You