Συγχώνευση Microsoft και Apple στον ορίζοντα;

Ένας Αμερικανός αναλυτής, παρατηρώντας πως οι δύο εταιρείες Apple και Microsoft συγκλίνουν στην λογική και τις πρακτικές τους, προέβλεψε πως ίσως συγχωνευτούν μέσα στην επόμενη δεκαετία…
Φαντάζεστε την Apple και τη Microsoft να ενώνονται σε μία εταιρεία; Όχι ε; Ούτε κι εμείς, αλλά ένας αναλυτής, ο Keith Fitz-Gerald, της εταιρείας Money Map Press, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Fox, προέβλεψε πως ίσως να συμβεί μέσα στην επόμενη 10ετία.
Η επιχειρηματολογία του δεν είναι και τόσο κακή. Επισημαίνει πως και οι δύο εταιρείες ακολουθούν ένα κλειστό μοντέλο διανομής των προϊόντων τους και πως και οι δύο εταιρείες αποτελούν τον αντίποδα στα ανοιχτά λογισμικά, οπότε θα χρειαστεί κάποια στιγμή να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιπαλέψουν τους «εχθρούς» τους, δηλαδή, το Facebook και τη Google. Τις εταιρείες που παίζουν κυρίως το παιχνίδι του “cross-platform”, δηλαδή, της λειτουργίας των υπηρεσιών τους σε διάφορες πλατφόρμες.
Λέει επίσης, ο κος Fitz-Gerald πως, δεν βλέπει πώς οι επιτροπές ανταγωνισμού θα ενέκριναν μία τέτοια συγχώνευση, αλλά δεν το θεωρεί απίθανο.
Εμείς τι να σας πούμε; Θα σας πούμε πως ο συγκεκριμένος αναλυτής προφανώς επιδίωκε να γραφτεί το όνομά του σε πηχυαίους τίτλους και τα κατάφερε. Θα σας πούμε πως, όσο κι αν συμφωνούμε στην επιχειρηματολογία του, περί «κλειστών οικοσυστημάτων» που θα κληθούν να αμυνθούν απέναντι στο πιο καινούριο μοντέλο του cross platform services, γνωρίζοντας την λογική του «θα κατακτήσω τον κόσμο μόνος μου» και των δύο εταιρειών, πιο πιθανό βλέπουμε να έρθει ο Άγιος Βασίλης κάτω από το δέντρο μας τις γιορτές, παρά μία συγχώνευση.
Θα σας πληροφορήσουμε όμως πως, αν δεν ήταν η Microsoft το 1997 να κάνει μία σοβαρότατη επένδυση στην τότε παραπαίουσα Apple, επένδυση της τάξης των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν θα βλέπατε ποτέ iPhone.
http://www.digitallife.gr

Recommended For You