Σπιτικά μπισκότα για το σκύλο σου

Τι μπορεί να κάνει τον σκύλο σου να ξεριζώσει την ουρά του από τη χαρά του; Όταν ανοίγεις ένα σακουλάκι και βγάζεις από μέσα καλούδια που δεν είναι μέσα στο διατροφικό πρόγραμμα. Τα καλούδια είναι συνήθως μπισκότα που φυσικά δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά αγαπημένες γεύσεις των σκύλων όπως το μπέικον.

imagesΗ ακόλουθη, πανεύκολη συνταγή είναι για μπισκότα σκύλου πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες χάρη στο μπέικον, το αυγό και το σιτάρι που περιέχουν, και ο σκύλος, απλώς θα τα λατρέψει:

Υλικά (για 24 κομμάτια περίπου)

1 1/2 κούπα αλεύρι με σιτάρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα φύτρες σιταριού
1/2 κούπα πολτοποιημένου λίπους μπέικον
1 μεγάλο αυγό
1/2 κούπα κρύο νερό

Επιλέξτε κουπάτ στο κλασικό σχήμα κόκαλου ή οποιοδήποτε άλλο θέλετε

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να ζυμωθούν . Προσθέστε περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης . Προσθέστε περισσότερο λίπος μπέικον ή το νερό, αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή.

Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , σε πάχος 1,3 εκατοστών περίπου. Κόψτε τη ζύμη με τα κουπάτ και μεταφέρετε τα μπισκότα ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος .

Κάντε τρυπούλες στα μπισκότα ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στενή άκρη των chopsticks) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά .

Κλείστε το φούρνο , γυρίστε τα μπισκότα , και τοποθετήστε τα πίσω στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν γιατί έτσι θα γίνουν ακόμα πιο τραγανά…και ετοιμαστείτε για πολλές χαρές από το σκύλο σας!

Home

Recommended For You