Σπάνιο φίδι με τρία μάτια βρέθηκε στην Αυστραλία

Οι αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας δημοσιοποίησαν φωτογραφίες μιας «περίεργης», όπως την χαρακτηρίζουν, ανακάλυψης. Ένα φίδι με τρία μάτια.

Ο μικρός πύθωνας βρέθηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο και ονομάστηκε Monty Python. Ωστόσο πέθανε λίγες μόνο εβδομάδες μετά από την ημέρα που βρέθηκε, τον Μάρτιο. Το ερπετό, μήκους 40 εκατοστών, δυσκολευόταν να φάει λόγω της δυσμορφίας του.

Οι ειδικοί είπαν στο BBC ότι το τρίτο μάτι οφείλεται σε ένα είδος μετάλλαξης. Από τις ακτινογραφίες που έγιναν, δεν βρέθηκε ότι το ερπετό είχε δύο κεφάλια που έγιναν ένα. Είχε ένα κρανίο, με ένα επιπλέον μάτι, που ήταν όμως λειτουργικό.

Ο ειδικός στα φίδια, καθηγητής Μπράιαν Φράι, δήλωσε ότι οι μεταλλάξεις είναι μέρος της εξέλιξης. «Κάθε μωρό έχει κάποιου είδους μετάλλαξης», είπε, απλά η συγκεκριμένη είναι ασυνήθιστη.

«Δεν έχω ξαναδεί φίδι με τρία μάτια, αλλά έχουμε στο εργαστήριο μια κόμπρα με δύο κεφάλια. Είναι απλά μια διαφορετική μορφή μετάλλαξης, όπως αυτή που βλέπουμε με τα σιαμαία δίδυμα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι το τρίτο μάτι του φιδιού ίσως είναι ότι απέμεινε από το δίδυμο που απορροφήθηκε από τον οργανισμό του φιδιού.

Recommended For You