Σκύλοι βοηθοί παιδιών με ορατές και αόρατες αναπηρίες

H Nina Service Dogs είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που εκπαιδεύει και παρέχει σκύλους βοηθούς σε παιδιά με ορατές και αόρατες αναπηρίες. Ξεκίνησε να λειτουργεί πριν δυο χρονια σχεδον . Η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων βοηθών για άτομα με αναπηρίες σπούδασε και δούλεψε στην Αμερική και στο 4 paws for ability, έναν οργανισμό που παρέχει σκύλους βοηθούς σε παιδιά.

Στην Ελλάδα δεν υπήρχε κανένας εκπαιδευτής ή φορέας που να κάνει κάτι αντίστοιχο μέχρι που ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Nina Service Dogs (link) Όπως οι σκύλοι οδηγοί Τυφλών έτσι και οι σκύλοι βοηθείας χρειάζονται πολλούς μήνες εκπαίδευσης και προετοιμασίας μέχρι να δοθούν στο άτομο με αναπηρία για το οποίο προορίζονται και το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και καλύπτει την αγορά του κουταβιού, την τροφή του όλη τη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και τις λιχουδιές επιβράβευσης,την κτηνιατρική περίθαλψη, τον εξοπλισμό, τις ανάγκες κοινωνικοποίησης του σκύλου βοηθού, τον καλλωπισμό του, την εκπαίδευση κουταβιού, προεκπαιδευση,κοινωνικοποίηση, βασική και εξελιγμένη υπακοή και την εξειδικευμένη εκπαίδευση, το κόστος παραμονής, καθαριότητας και φροντίδας του σκύλου και το κόστος μετακινήσεων και τυχόν απρόοπτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν.

Όπως και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα αυτές οι εταιρείες λειτουργούν με χορηγίες. Αυτή τη στιγμή η Nina Service Dogs έχει κατάφερει να βρει ένα μεγάλο μέρος του απαιτούμενου ποσού για τον σκύλο βοηθό και συνεχίζει να ψάχνει. Η διαδικασία έχει ως εξής,πρέπει να μαζευτεί ολόκληρο το ποσό για να ξεκινήσει ο σκύλος βοηθός την εκπαίδευση του. Στην περιπτωση του γιωργακη ηδη εχει φτασει σχεδον στο τελος. Μα ειναι και αλλα παιδια που επιθυμουν να εχουν τον σκυλο βοηθο τους. Σας ζητω να το κοινοποιησετε να το δει ο κοσμος και να ενημερωθει. Και αυτος εδω ειναι ο γιωργακης..το μικρο μου παοκι….δειτε τον,ειναι ενας μεγαλος μαχητης. Με εκτιμηση η μητερα του Γιωργακη…

 

Recommended For You