Σαρώνει βραβεία η βιολογική μαρμελάδα (MarmΕλλada) φοιτητών Ελληνικού Πανεπιστημίου

imagesΤο πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2015, για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, έλαβε το προϊόν MarmΕλλada του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Βιολογικό προϊόν με προοπτικές διεθνούς «καριέρας»

Η «MarmΕλλada» είναι μία καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες.

Η ομάδα φοιτητών που ανέπτυξε το προϊόν ήταν οι Πέτρος Ζαφειρίου, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Ε. Μαργέλη, Ελένη Μ. Φλωροδημήτρη και Μανώλης Ακρίβος, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Θεοφάνη Γεωργόπουλου. Η παραγωγή του Marm Ελλada, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, έγινε με την υποστήριξη του παραγωγού αγροτικών προϊόντων Όμηρου Ντάφου, από τη Ματαράγκα Καρδίτσας. Για την παραγωγή του προϊόντος συνεργάστηκαν και οι καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Αθανάσιος Μανούρας, Ελένη Μαλισσιόβα, και Γλυκερία Καραγκούνη. … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You