Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί

Πολλές φορές συμβαίνει να μας περισσέψει ψωμί από προηγούμενη μέρα και να μην ξέρουμε τι να το κάνουμε εφόσον έχουμε αγοράσει φρέσκο.

Εκτός από το να έχουμε προνοήσει και να έχουμε βάλει το ψωμί στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με εναλλακτικούς τρόπους.

Φτιάξτε αρωματικά κρουτόν

Η διαδικασία είναι απλή. Κόβετε το ψωμί σε κυβάκια, τα απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε και ψήνετε στους 200ºC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στην συνέχεια για να γίνουν μυρωδάτα μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Τριμμένη φρυγανιά

Ψήστε το ψωμί, αφού το κόψετε σε μικρές φέτες, για 30 λεπτά στους 100°C Κελσίου. Κατόπιν το βάζετε στο μούλτι και το κάνετε τρίμματα. Ξαναβάζετε τα τρίμματα στο ταψί και τα ψήνετε άλλα 20 λεπτά στους 120°C Κελσίου, επαναλαμβάνετε την διαδικασία, βάζοντας τα τρίμματα στο μούλτι. Η τριμμένη φρυγανιά σας είναι έτοιμη.

Κρατήστε τα λαχανικά σας φρέσκα

Όταν το μπαγιάτικο ψωμί τοποθετείται κοντά σε λαχανικά, απορροφά την υγρασία και τα κρατάει φρέσκα για περισσότερες μέρες.

Θρέψτε τα φυτά σας

Μοιραστείτε τα θρεπτικά συστατικά από το μπαγιάτικο ψωμί σας με τα φυτά, ρίχνοντας τρίμματα στη γλάστρα.

Recommended For You