Πώς η δύναμη της Θετικότητας μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει τον κόσμο γύρω σας

Ο Charles R. Swindoll είπε: «Η ζωή είναι 10% αυτό που σας συμβαίνει και 90% ο τρόπος που αντιδράτε σε αυτό».

Αν εστιάσουμε σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε κάτι με αρνητικό τρόπο, τότε υποσυνείδητα θα ζητάτε περισσότερο από το ίδιο χωρίς να το συνειδητοποιείτε σε συνειδητό επίπεδο. Φυσικά, το να είναι κάποιος θυμωμένος (ή να νιώθει οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα για αυτό το θέμα) είναι φυσιολογικό και οι άνθρωποι θα το βιώνουν περιστασιακά. Το ερώτημα είναι αν θα αφήνατε αυτό το θυμό να σας «φάει» ώστε το συναίσθημα να σας ελέγχει σε αντίθεση με κάποιον άλλον τρόπο. Απαντήστε αυτό το ερώτημα στον εαυτό σας με ειλικρίνεια. Ωστόσο μπορεί να χρειαστεί χρόνος για εσάς για να το κάνετε καθώς πρέπει να αποδεχτείτε τις οδυνηρές αλήθειες μέσα σας.

Η κατανόηση αυτών των έξι πραγμάτων θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της θετικότητας για να φέρετε στην επιφάνεια αυτή τη συνειδητοποίηση:

1. Είστε πάντα κομμάτι της εξίσωσης της ζωής
Ναι, το Σύμπαν πάντα σας περιλαμβάνει, και εσάς και όλους και όλα τα άλλα. Η συχνότητά σας και η δόνησή σας παίζουν ένα βασικό ρόλο στο πώς σκέφτεστε και αισθάνεστε και η αρνητικότητα είναι η καταπακτή της αποσύνδεσης. Όταν αποσυνδέεστε από τον κόσμο νιώθετε διαφορετικοί και μόνοι. Αυτό είναι γνωστό ως ο Πόνος του Αποχωρισμού. Η θετικότητα από την άλλη, είναι φυσική και έμφυτη, παρόλο που πρέπει να αναπρογραμματιστεί μέσα στην ψυχή σας. Η αρνητική ομάδα σκέψεων πρέπει να σβηστεί ώστε η θετική να πάρει τη θέση της, κάτι που μας οδηγεί με ωραίο τρόπο στο επόμενο σημείο..

2. Μπορείτε να δώσετε τη δύναμη στον εαυτό σας ώστε να γίνετε η αλλαγή που θέλετε
Η κοινωνία σήμερα, μας λέει ότι η αλλαγή είναι εξωτερική. Μήπως έτσι ο Jim Rohn άλλαξε και από άφραγκος 25χρονος έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους ομιλητές σχετικά με την αυτοβοήθεια; Μήπως έτσι έγινε ο Muhammad Ali ο μεγαλύτερος μποξέρ; Μήπως έτσι ο Chris Gardner άλλαξε τη ζωή του και από άστεγος έκανε μια ταινία που εξιστορούσε τη ζωή του; Η αλλαγή είναι εσωτερική. Ωστόσο, πρέπει να αποφασίσετε για αυτή την αλλαγή εσωτερικά για να φτάσετε στον προορισμό σας εξωτερικά. Μόλις αλλάξουμε, απελευθερωνόμαστε και ο μόνος περιορισμός που έχουμε είναι στο μυαλό μας. (ειλικρινά ήταν πάντα έτσι, μα μόνο τώρα συνειδητοποιούμε τη διαφορά).

3. Είστε οι δημιουργοί της δικής σας πραγματικότητας
Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνες και το Σύμπαν ως πινέλο. Κάνετε τη ζωγραφιά και το Σύμπαν είναι το έμπιστο εργαλείο σας για να κάνετε καλά τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, το Σύμπαν μπορεί να γίνει όποιο εργαλείο θέλετε και μπορείτε να γίνετε οτιδήποτε θέλετε να γίνετε, ακριβώς όπως σας είπε και η μητέρα σας. Αν θέλετε να χτίσετε έναν ουρανοξύστη, αφήστε το Σύμπαν να είναι τα σχέδια αρχιτεκτονικής σας και ο γερανός σας.

Στο διαδίκτυο, ο Abraham Hicks προτείνει να απομονώνεστε 15 λεπτά κάθε μέρα για να οραματίζεστε, εστιάζοντας πάντα στο θετικό συναίσθημα που δίνει ο οραματισμός, εν αντιθέσει με την συγκέντρωση της προσοχής στην απουσία αυτού που επιθυμείτε. Καθώς αυτές οι σκέψεις ζευγαρώνουν με το θετικό συναίσθημα, γίνονται πιο δυνατές καθώς έρχονται βαθιά μέσα από την ψυχή σας. Όταν οραματίζεστε ένα λάθος που πρέπει να γίνει σωστό, οι σκέψεις σας βρίσκονται σε αυτό το πρόβλημα που είναι η αρνητική πλευρά της εξίσωσης. Καθώς ο χρόνος περνάει, η εκδήλωση συμβαίνει μόνο με κυρίαρχες σκέψεις. Ας αφήσουμε τη συγκέντρωση στο πρόβλημα και ας προσηλωθούμε στη λύση!

4. Θεραπεία είναι να χάνετε την αίσθηση του διαχωρισμού και του φόβου
Είναι ένας αγνός κύκλος . Καθώς επανασυνδέεστε, νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας. Όσο νιώθετε καλύτερα, η αίσθηση του διαχωρισμού και του φόβου εξαφανίζεται, όπως ακριβώς γίνεται και με μια πληγή. Η ουλή που απέμεινε είναι ένα ενθύμιο αυτής της συγκεκριμένης δοκιμασίας, γνωρίζοντας ότι ήσασταν δυνατοί την παρούσα στιγμή και τα βγάλατε πέρα. Μπορείτε να το δείτε και σαν τρόπαιο ή ένα παράσημο. Το Σύμπαν σας υποστηρίζει και πάντα θα σας καλύπτει.

5. Οι άλλοι είναι σύμμαχοι στη δημιουργία σας
Η αντίληψη «εμείς εναντίον των άλλων» είναι ο μικρός αδερφός του διαχωρισμού. Μια φυλή υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, η ανθρώπινη φυλή και είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε. Όλοι νικάμε βοηθώντας ο ένας τον άλλον και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Αυτή την ιδέα είχε ο εξαιρετικά παρεξηγημένος Μεγάλος Αλέξανδρος που ήθελε να βοηθήσει τους αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, παντρεύοντας ακόμα και Έλληνες με μη Έλληνες. Το μόνο άτομο που μπορεί να σκοτώσει μια ιδέα είναι το άτομο που την σκέφτηκε.

6. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε το κανάλι στο οποίο είστε συντονισμένοι
Αν δεν σας αρέσει η συχνότητα και/ή οι δονήσεις ενός πράγματος, μπορείτε να αλλάξετε το κανάλι ή ακόμα και να το επαναφέρετε ώστε να είναι πιο άνετο και φυσικό για εσάς. Αν είχατε μια άσχημη μέρα, η επόμενη μέρα θα είναι ακριβώς μια άλλη μέρα. Δε σημαίνει ότι η άσχημη μέρα πρέπει να μολύνει την επόμενη. Έχετε τη δύναμη να απορρίψετε ή να προσθέσετε στη ζωή σας και αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε. Ξεκόψτε από τα άσχημα και φέρτε στη ζωή σας τα καλά.

Μετάφραση: awakengr.com via powerofpositivity.com

Recommended For You