Πως να στείλεις αρχεία που στα μπλοκάρει το Gmail

Πολλές είναι οι φορές που θέλουμε να στείλουμε μια εφαρμογή σε φίλους μας μέσω email ή κάποιο συμπιεσμένο φάκελο αλλά το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που περιμένουμε.

Το Gmail της google, το οποίο χρησιμοποιώ, δεν σε αφήνει να στείλεις εφαρμογές με κατάληξη .exe ή ζιπαρισμένα αρχεία με κατάληξη .zip. Θεωρεί ότι μπορεί να περιέχουν κακόβουλα προγράμματα και τα μπλοκάρει. Φαντάζομαι, πως αυτό γίνεται και με άλλες υπηρεσίες email όπως το Yahoo.

Για να αποφύγουμε αυτό το εμπόδιο, υπάρχει ένα τρικ που μπορούμε να κάνουμε και να ξεγελάσουμε το gmail. Αρκεί να αλλάξουμε τις καταλήξεις από τα εκτελέσιμα αρχεία των εφαρμογών (.exe) ή τους συμπιεσμένους φακέλους (.zip).

Για παράδειγμα, μπορούμε στο αρχείο με όνομα “arxeio.exe” να του δώσουμε κατάληξη αρχείου εικόνας, όπως το “arxeio.jpg.” To gmail δέχεται τέτοιου είδους αρχεία ως συνημμένα, με αποτέλεσμα να σταλεί με επιτυχία το email μας.

Σημαντικό όμως είναι, να ενημερώσουμε τον παραλήπτη του αρχείου να αλλάξει και πάλι την κατάληξη για να μπορεί να το “τρέξει” χωρίς προβλήματα στον υπολογιστή του.

Recommended For You