Πρόταση μομφής «ακυρώνει» το δημοψήφισμα;

imagesΌλο και πιο πυκνές γίνονται οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ προτίθεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή, και πριν την ψηφοφορία για τη διεξαγωγή ή μη δημοψηφίσματος, πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση.

Εάν αυτό συμβεί, θα καθυστερήσει τη διαδικασία την απόφασης για διεξαγωγή ή μη του δημοψηφίσματος για 3 τουλάχιστον ημέρες.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, από τη στιγμή της κατάθεσης πρότασης μομφής, σταματά αμέσως κάθε συζήτηση για το δημοψήφισμα και ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής η οποία, όπως ορίζει ο κανονισμός, θα κρατήσει 3 ημέρες.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, εκ των πραγμάτων η συζήτηση για την απόφαση διεξαγωγής ή μη δημοψηφίσματος μετατίθεται για την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Το μήνυμα αυτό έστειλε εμμέσως μετά το Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνοντας ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει την Τρίτη και ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση μπορούν να συνεχιστούν έως τότε, εφόσον γίνουν δεύτερες σκέψεις στην Αθήνα για το δημοψήφισμα.

Επίσης, η φράση του «δε σας εμπιστευόμαστε» και το ενδεχόμενο που συζητείται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής να στηρίξουν την πρόταση μομφής Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τα σενάρια εθνικής συνεννόησης που θα μπορούσαν να προσφέρουν διέξοδο απεμπλοκής στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Home

Recommended For You