“Παρών” στα μέτρα, “ναι” στον προϋπολογισμό η εισήγηση Κουβέλη

Όπως αναμενόταν, ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν «Παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 
Η εισήγηση του κ. Κουβέλη αναμένεται να συγκεντρώσει τη στήριξη της πλειοψηφίας, αν και υπάρχουν αρκετοί, που ζητούν υπερψήφιση και των μέτρων και του προϋπολογισμού. Οι ομιλίες των στελεχών του κόμματος συνεχίζονται. 
Στην πρωινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η πρόταση του κ. Κουβέλη να πουν οι βουλευτές «παρών» στο πολυνομοσχέδιο της Τετάρτης και «ναι» στον προϋπολογισμό της Κυριακής έλαβε 9 ψήφους υπέρ, 3 λευκές, και 5 κατά. 
Επισημαίνεται ότι όσοι διεφώνησαν μαζί του εισηγήθηκαν το κόμμα να ψηφίσει θετικά και στα μέτρα και τον προϋπολογισμό με το επιχείρημα ότι είναι κραυγαλέο πολιτικό σφάλμα η ΔΗΜΑΡ να διεκδικεί μια a la cart συμμετοχή στην κυβέρνηση. 
Δηλαδή μην ψηφίζοντας κατ’ ουσίαν τα μέτρα, αλλά αμέσως μετά δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε εκείνους που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η γραμμή του κ. Κουβέλη («παρών» στα μέτρα, «ναι» στον προϋπολογισμό) αναμένεται να ψηφισθεί πλειοψηφικά και από την Κεντρική Επιτροπή.
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You