Παγκόσμια ημέρα πιτόγυρου στη Θεσσαλονίκη!

Την Κυριακή 3 Μαΐου γιορτάζονται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας και η Παγκόσμια Ημέρα Ασθματος. Λογικά, κανείς δεν θα ενημερωθεί για αυτές και βαριά βαριά να διαβάσει κάποιο άρθρο σε εφημερίδα ή να δει κάποιο ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ομως, αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα κάποιοι δαιμόνιοι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν ότι θα πρέπει να γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα… πιτόγυρου! Ο ορισμός της ημέρας δεν έγινε με κάποια απόφαση διεθνούς οργανισμού αλλά μέσω του… facebook! Και λογικά, οι αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα που θα γίνουν δεν είναι μόνο πολύ… νόστιμα, αλλά και πολύ περισσότερα από εκείνα για την ελευθεροτυπία και το άσθμα.

images
«Αυτή η εκδήλωση είναι διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στο φύλο, στη θρησκεία ή στην εθνικότητα. Δεν έχει καμία σχέση με τις θρησκευτικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα. Αυτή η εκδήλωση έχει δημιουργηθεί για να τιμήσουμε τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη του πιτόγυρου. Φάτε γύρο because yolo. Και άμα κάνετε δίαιτα, κάντε μια ημέρα μια εξαίρεση. :) :) P.S. Οι γύροι δεν είναι δωρεάν παιδιά. Αμα ήταν θα τους έπαιρνα όλους εγώ», αναφέρεται στη γεμάτη χιούμορ ανάρτηση της δημόσιας εκδήλωσης.

Μέχρι χθες είχαν προσκληθεί 10.241 άτομα, εκ των οποίων τα 10.000 δήλωσαν συμμετοχή και θα «τσακίσουν» στις 3 Μαΐου έναν πιτόγυρο, ενώ μόλις τα 241 (δηλαδή ποσοστό 2,3%) απάντησαν αρνητικά. Φυσικά, στην ανάρτηση της εκδήλωσης, η οποία φέρει τον τίτλο «International eat a πιτόγυρο day», ξεκίνησε ένας γόνιμος (;) αλλά ευπρεπής διάλογος για το τι είναι «πιτόγυρο». Οι Αθηναίοι χρήστες του facebook δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τη λέξη και να αναρωτιούνται αν το «πιτόγυρο» είναι το… «σουβλάκι», με τους Θεσσαλονικείς να απαντούν αναρτώντας φωτογραφίες με πραγματικά… σουβλάκια
http://www.e-typos.com

Recommended For You