Πέθανε ο Ben E. King του «Stand By Me»

imagesΜια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις των charts το 1961 που κυκλοφόρησε αλλά και τη δεκαετία του 1980, όταν έγινε το μουσικό θέμα στην ομώνυμη ταινία

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Ben E. King, ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, το τραγούδι «Stand By Me».

Ο King ξεκίνησε την καριέρα του στο τέλος της δεκαετίας του 1950, με το συγκρότημα The Drifters, με τους οποίους δημιούργησε τις επιτυχίες There Goes My Baby και Save The Last Dance For Me.

Ακολούθησε στη συνέχεια σόλο καριέρα και έφτασε στο αμερικανικό Top-5, το 1961.

Η επιτυχία επέστρεψε στα charts τη δεκαετία του 1980 και μάλιστα έφτασε στο Νο1 των βρετανικών λιστών, όταν χρησιμοποιήθηκε στην ομώνυμη ταινία.

Η ιστορία του θρυλικού τραγουδιού

Δημιουργοί του κομματιού ήταν ο ίδιος ο Ben E. King και οι Jerry Leiber και Mike Stoller. Η πρώτη εκτέλεση του κομματιού έγινε από τον ίδιο τον Ben E. King στο δίσκο “Don’t Play That Song”, που κυκλοφόρησε το 1961. Το κομμάτι γράφτηκε στιχουργικά από το δημιουργό με έμπνευση από το gospel τραγούδι “Lord Stand By Me”.

Το τραγούδι, ενώ γράφτηκε αρκετά χρόνια πριν την τελική ηχογράφηση και κυκλοφορία του, δεν είχε κερδίσει την προσοχή του Ben E. King. Μέχρι που το πρόσεξαν οι παραγωγοί του εκείνη την εποχή, Jerry Leiber και Mike Stoller και χάρη σε αυτούς το ακούμε από τότε.

Το “Stand By Me” έχει γνωρίσει 400 διαφορετικές ηχογραφημένες εκτελέσεις, από τoν John Lennon έως τη Lady Gaga και από τον Jimmy Hendrix έως τον Elton John.

Recommended For You