Ο Φθινοπωρινός λαχανόκηπος στο μπαλκόνι μας

Ο Φθινοπωρινός λαχανόκηπος στο μπαλκόνι, σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και δοχεία ή στην αυλή μας δίπλα στην πόρτα μας, όταν μας λείπει ο χώρος ή αν το χώμα του κήπου μας είναι προβληματικό, είναι εύκολη και πρακτική  λύση για να έχουμε τα λαχανικά μας.

Σχεδόν όλα τα φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν κατευθείαν στο χώμα μπορούν να καλλιεργηθούν και σε δοχεία αρκεί να έχουμε κατάλληλη γλάστρα, κατάλληλο φυτόχωμα, νερό, θρεπτικές ουσίες και φως.

Σε ρηχές γλάστρες, καλλιεργούμε φυτά με μικρό ριζικό σύστημα, π.χ. σπανάκι, μαρούλι, σέσκουλο, ραδίκι, μαϊντανό και σέλινο. Σε μεγάλα δοχεία καλλιεργούνται  όλα τα μεγάλα λαχανικά όπως λάχαναλαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, κουνουπίδι. 

 

Έκπτωση -10% για όλα τα προϊόντα της κατηγορίας «Τι να σπείρω το Φθινόπωρο», με τη χρήση του κωδικού “tulip2020”! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μόνο φορά και αφορά το σύνολο της παραγγελίας εκτός των εξόδων αποστολής.

Ισχύει για αγορές έως 15/11/2020. Κωδικός κουπονιού: tulip2020

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι φυτά με μικρό ριζικό σύστημα  δεν μπορούν να φιλοξενηθούν και σε μεγαλύτερες γλάστρες. Σε μεγαλύτερα δοχεία έχουμε χώρο για να φυτέψουμε περισσότερα ή να κάνουμε συγκαλλιέργεια όπως μαρούλι με κρεμμυδάκιμάραθο με ροκά. Ένα δοχείο 5 λίτρων χωράει 15–30 ραπανάκια ή  κρεμμυδάκιαΤα καρότα και τα παντζάρια, η ρέβα, χρειάζονται δοχεία με χωρητικότητα τουλάχιστον 15 λίτρων.  
Το  φυτόχωμα με προσθήκη λιπάσματος έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για 10 περίπου εβδομάδες. Μετά θα χρειαστεί ένα υγρό λίπασμα στις συνιστώμενες δόσεις.   
Πότισμα όταν το χώμα δεν είναι νωπό, καλή αποστράγγιση και άπλετο φως και ο φθινοπωρινός μας λαχανόκηπος σε γλάστρες, ζαρντινιέρες, μικρά ή μεγάλα δοχεία είναι έτοιμος. 

Στο κατάστημα μας www.agro-house.gr θα βρείτε όλους τους σπόρους και τα λιπάσματα που θα χρειαστείτε για την φθινοπωρινή καλλιέργεια του λαχανόκηπου στο μπαλκόνι σας. 

Recommended For You