Οι κορυφαίες φωτογραφίες Αστρονομίας του 2017

Κάθε χρόνο το Royal Observatory Greenwich διοργανώνει έναν διαγωνισμό για τις κορυφαίες φωτογραφίες με θέμα το Διάστημα και πραγματικά οι συμμετέχοντες μας αφήνουν άφωνους με τις εντυπωσιακές λήψεις τους. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο. Ο Γαλαξίας μας επάνω από το τηλεσκόπιο του Miyun Station, στο National Astronomical Observatory της Κίνας στα προάστια του Πεκίνου. (HAITONG YU)

Το Βόρειο Σέλας φωτίζει τα χιονισμένα δέντρα και σε συνδυασμό με τον φώτα του δρόμου δημιουργούν αυτό το έντονο ροζ χρώμα. (YULIA ZHULIKOVA)

Στον αστερισμό του Orion και σε απόσταση 1467 ετών φωτός από τη Γη παρατηρείται το νεφέλωμα NGC 2023. (WARREN KELLER)

Το χιονισμένο βουνό της Eastern Sierras σε απόλυτη αρμονία με τον Γαλαξία. (BRANDON YOSHIZAWA)

Ένας διάττοντας αστέρας διασχίζει τον ουρανό επάνω από το Island of Portland. (ROB BOWES)

Το IC443 αποτελεί υπόλειμμα μιας γαλαξιακής σουπερνόβα στον αστερισμό των Διδύμων, η οποία μπορεί να έχει συμβεί πριν από 30.000 χρόνια. (CHRIS HEAPY)

Ένας εξευρευνητής παρατηρεί τον αστερισμό Big Dipper από τον σπηλιά στον παγετώνα Engadin (Ελβετία). (Nicholas Roemmelt)

Ο γαλαξίας M82 βρίσκεται 12 εκατ. έτη φωτός μακριά από τη Γη στον αστερισμό του Ursa Major. (BERNARD MILLER)

Το Βόρειο Σέλας επάνω από το λιμάνι του Trømso. (Derek Burdeny)

Η απίθανη αυτή λήψη μας της Σελήνης επάνω από φάρο στη δυτική όχθη του Isle of Wight. (Ainsley Bennett)

Το Βόρειο Σέλας επάνω από την πόλη Svea στο αρχιπέλαγος του Svalbard. (Agurtxane Concellon)

Ένα μεγάλο και λαμπερό άεριο νέφος από την επιφάνεια του Ήλιου, σε μια λήψη που έγινε τον Άυγουστο του 2016. (Paul Andrew)

Λήψη από το υψηλότερο όρος του Χονγκ Κονγκ που προβάλει την αντίθεση της πολύβουης πόλης με τον ήρεμο έναστρο νυχτερινό ουρανό. (Prisca Law)

Φωτογραφία της Σελήνης κατά τη διάρκεια της ημέρας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) χωρίς καμία επεξεργασία. (Dani Caxete)

Το Βόρειο Σέλας αντανακλάται επάνω στα κύματα της παραλίας Skagsanden και η φωτογράφος Beate Behnke χρειάστηκε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να μπει μέσα στη θάλασσα ώστε να τραβήξει αυτή τη μαγική εικόνα.

Λήψεις του πλανήτη Άρη που έγιναν μεταξύ 1ης Ιουνίου – 3ης Ιουλίου 2016 και απεικονίζουν το όρος Όλυμπος σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Θεωρείται το υψηλότερο ηφαίστειο στο Ηλιακό Σύστημα. (Avani Soares)

Σε απόσταση 1300 ετών φωτός από τη Γη, το νεφέλωμα Orion αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και μελετημένα αντικείμενα στον νυχτερινό ουρανό. Πιστεύεται ότι εκτείνεται σε μήκος 24 ετών φωτός και η μάζα του είναι 2000 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του Ήλιου. (Sebastien Grech)

‘Ενας μοναχικός τύπος μετράει τ’ άστρα καθισμένος στο Castell-Y-Gwynt (το κάστρο των ανέμων) στο όρος Glyder Fach στην Snowdonia της Βόρειας Ουαλίας. Η λήψη έγινε μέσα στο καταχείμωνο και επικρατούσαν υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες. (Kris Williams)

Μετά από μια μακρά πεζοπορία από την καμπίνα του στο Kvalvika στα Lofoten Islands της Νορβηγίας, ο φωτογράφος Nicolas Alexander Ottoέφτασε στην πλαγιά κοντά στην παραλία γύρω στα μεσάνυχτα. Το αποτέλεσμα μοιάζει βγαλμένο από άλλο κόσμο!

Εντυπωσιακή φωτογραφία που απεικονίζει την πτώση αστέρων στα Prince Snow Mountains στην επαρχία Yunnan της Κίνας. (Zhong Wu)

Μια εξαιρετική λήψη του Super Moon της 14ης Νοεμβρίου 2016 στο Marmarole στους Δολομίτες (Ιταλικές Άλπεις), με τη Σελήνη να βρίσκεται σε απόσταση μόλις 360km από το κέντρο της Γης, την κοντινότερη από το 1948 και με την επόμενη να αναμένεται το 2034. Εκείνο το βράδυ η Σελήνη φαινόταν κατά 30% φωτεινότερη και κατά 14% μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνήθως. (Giorgia Hofer)

Πανέμορφα σύννεφα επάνω στον Σουηδικό ουρανό που φωτίζουν τον δρόμο ενός μοτοσικλετιστή. (Ruslan Merzlyakov)

_______________________

   Πηγή: [GizmodoMashable] , techgear.gr

Recommended For You