Οι ακριβότερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών

Επένδυσαν πολλά και έσκισαν στην τηλεθέαση! Οι πιο ακριβές παραγωγές της τηλεόρασης τα έβγαλαν τα λεφτά τους.

Friends – $10 εκατομμύρια το επεισόδιο.

Οι ηθοποιοί αμείβονταν το 1994 $22.500 το επεισόδιο και κατέληξαν να παίρνουν από $1 εκατ. στην ένατη και τη δέκατη σεζόν.

Μάλιστα, η τελευταία σεζόν κόστισε $180 εκατομμύρια – τα περισσότερα χρήματα που στοίχισε ποτέ 30λεπτο sitcom. Το τελευταίο επεισόδιο το είδαν 50 εκατομμύρια τηλεθεατές και φυσικά ήταν μια τρομερή επένδυση, αφού οι διαφημιζόμενοι έδωσαν $2 εκατ. για 30 δευτερόλεπτα διαφήμισης!

Rome – $110 εκατομμύρια η σεζόν
Μια συμπαραγωγή του ΗΒΟ με το BBC και τη RAI, που παίχτηκε για 2 χρόνια, 2005–2007, και κόστισε, μόνο η πρώτη σεζόν, 110 εκατομμύρια! Η δεύτερη σεζόν κόστισε ακόμα περισσότερο και η τρίτη δεν έγινε ποτέ.

Game of Thrones – $6-7 εκατομμύρια το επεισόδιο
Από την πρώτη σεζόν η σειρά κόστισε $60 εκατ. – μόνο το πρώτο επεισόδιο κόστισε 10 εκατομμύρια! Μετά από τόσες σεζόν που ακολούθησαν, όπως φαίνεται θα σπάσει κάθε ρεκόρ κόστους.

Lost – $4 εκατομμύρια το επεισόδιο
Το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο που γυρίστηκε το 2004 κόστισε $14 εκατομμύρια, κάτι που ήταν πρωτοφανές.

Terra Nova – $70 εκατομμύρια η σεζόν
Το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο κόστισε πάνω από 15 εκατ. και κάθε επεισόδιο χρειαζόταν 6 εβδομάδες στο post production, η φιλόδοξη σειρά φαντασίας του Steven Spielberg έπαιξε μόνο για 13 επεισόδια, αφού ήταν πανάκριβη και τρομερά χρονοβόρα.

X Factor USA – $3,5 εκατ./επεισόδιο
Ήταν το ακριβότερο reality στην ιστορία της τηλεόρασης και άντεξε μόλις 3 χρονιές. Η τηλεθέαση δεν μπορούσε να ισοφαρίσει το κόστος.

Father of the Pride – $1,6 εκατομμύρια το επεισόδιο
Μια από τις ακριβότερες αποτυχίες στην ιστορία της τηλεόρασης! Κάθε ένα από τα 14 επεισόδια χρειάστηκε εννέα μήνες παραγωγής.

The Pacific – $18-27 εκατομμύρια το επεισόδιο
Η επική πολεμική μίνι σειρά είναι μέχρι σήμερα η ακριβότερη που γυρίστηκε ποτέ, παίχτηκε το 2010 και κέρδισε 8 ΕΜΜΥ.

Band of Brothers – 12,5 εκατομμύρια το επεισόδιο
Η σειρά αυτή ήταν πανάκριβη, όμως θεωρείται από τις καλύτερες σειρές και… κέρδισε 6 ΕΜΜΥ.

Boardwalk Empire – $5 εκατομμύρια το επεισόδιο
Το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο κόστισε $18 εκατ., ενώ η αναπαράσταση της δεκαετίας του ’20 στα στούντιο του Μπρούκλιν κοστίζει έκτοτε $5 εκατ. την εβδομάδα. Έχει ανακοινωθεί πως η πέμπτη σεζόν θα είναι και η τελευταία.

Πηγή: o-klooun.com

 

Recommended For You