Νέο Μεξικό Αδέσποτη σκυλίτσα εμφανίζεται κάθε βράδυ έξω από κατάστημα ζητώντας φαγητό

Το viral βίντεο της έγινε η αφορμή να ξεκινήσει καμπάνια σίτισης αδέσποτων, και όχι μόνο, σε φτωχική πόλη.

Κάθε βράδυ, εδώ και έναν χρόνο, η αδέσποτη σκυλίτσα εμφανίζεται στην πόρτα του καταστήματος “Subway” που πουλάει σάντουιτς στην πόλη Portales, του New Mexico. Οι εργαζόμενοι φροντίζουν πάντα να της δίνουν φαγάκι και νερό. Κάθε βράδυ η σκυλίτσα ξέρει πως αν και πείναγε ή δίψαγε όλη μέρα, θα βρει εκείνους που νοιάζονται!

Ένα βράδυ ο Giovanni Luhman, που εργάζεται στο κατάστημα, σκέφτηκε να ανεβάσει βίντεο με την σκυλίτσα και την ιστορία της. Μέσα σε λίγες ώρες η ιστορία της σκυλίτσας, που ο Giovanni και οι συνάδελφοί του είχαν βαφτίσει “Subway Sally”, έγινε viral.

Και ήταν τότε που σκέφτηκε να δημιουργήσει μία τοπική οργάνωση ώστε να συλλέγει φαγητό για αδέσποτα αλλά και για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο Giovanni δήλωσε στο cbsnews.com: «Την ιστορία της Sally την έχουν δει πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ζω σε μία πολύ φτωχική πόλη, έχουμε πολλά αδέσποτα αλλά και πολλές οικογένειες που δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τα κατοικίδιά τους.

Στόχος μου είναι να κάνω πράξη το μάθημα που μας έδωσε η γλυκιά Sally, να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Πρέπει να ενδιαφερόμαστε έμπρακτα για εκείνους που έχουν ανάγκη από λίγο φαγητό, από λίγη αγάπη και προσοχή. Σε εμάς δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα για εκείνους είναι αληθινή σωτηρία!»

Recommended For You