Μπίρα, η υγιεινή Οι ευεργετικές συνέπειες του αφρού.

Αν αγαπάς την μπίρα, ίσως ανακουφιστείς όταν μάθεις ότι σε αγαπάει κι αυτή. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες: αν πίνεις τις μπιρίτσες σου με μέτρο, κάνεις καλό στην υγεία σου.

images

> Οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ που περιέχονται σε ένα ποτήρι μπίρα κάνουν καλό στην καρδιά: Σε μελέτη του Ιατρικού Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ όπου συμμετείχαν πάνω από 2.200 ηλικιωμένα άτομα, αποκαλύφθηκε ότι όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον 1,5 ποτήρι την ημέρα είχαν έως και 50% μικρότερο κίνδυνο να υποφέρουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Παράλληλες μελέτες σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της.

> Η μπίρα προστατεύει και τον εγκέφαλο: Μελετώντας μαγνητικές τομογραφίες, επιστήμονες στη Βοστώνη ανακάλυψαν ότι οι συντηρητικοί πότες (από 6 έως 14 ποτήρια μπίρας τη βδομάδα) παρουσίασαν λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια από τους μη πότες, πιθανώς λόγω της επίδρασης του «αραιωμένου» αλκοόλ στην πρόληψη του σχηματισμού μικροσκοπικών θρόμβων αίματος στον εγκέφαλο.

> Η μπίρα βοηθά και στη χαλάρωση: Η αφθονία θρεπτικών ουσιών που περιέχει μια μπίρα, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο, σίδηρο, νιασίνη και ριβοφλαβίνη, μειώνουν το άγχος και βελτιώνουν τη διάθεση.

Recommended For You