Μια σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Αυτό το ρητό φαίνεται είχαν στο μυαλό τους οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ οι οποίοι βάλθηκαν να δημιουργήσουν μια… φρουτώδη σοκολάτα εμπλουτισμένη με πολλές, ωφέλιμες για τον οργανισμό μας βιταμίνες! Πρόκειται για μια νέα τεχνική, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας στη Νέα Ορλεάνη, βάσει της οποίας οι ειδικοί θα μπορέσουν να φτιάξουν μία σοκολάτα χαμηλή σε λιπαρά, πλούσια π.χ. σε βιταμίνη C από χυμό πορτοκάλι!
Πως φτάσαμε, όμως, να μιλάμε για αυτού του είδους τη super σοκολάτα; Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα του Dr. Στέφαν Μπον κατάφερε να εισάγει μικρο-φυσαλίδες χυμού σε σοκολάτα χωρίς να αλλοιώσουν καθόλου τη γεύση της.
Με λίγα λόγια, μέσω της τεχνικής αυτής, ο χυμός παίρνει τη θέση του λίπους διαφυλάσσοντας, όμως, την σοκολατένια γεύση της αγαπημένης λιχουδιάς! «Η νέα μέθοδος διατηρεί εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη σοκολάτα «σοκολατένια», αντικαθιστώντας απλά το λίπος με… το χυμό των φρούτων. Τώρα ελπίζουμε ότι η βιομηχανία τροφίμων θα αναλάβει τα επόμενα βήματα και θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία για να παράγει γευστικές σοκολάτες και άλλα γλυκά, περιορίζοντας τα λίπη!», σημειώνει σχετικά ο Dr. Μπον.
http://www.fthis.gr

Recommended For You