Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Το χατ τρικ του Μάρκους Μπεργκ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του 18ου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του. Οι “πράσινοι” επικράτησαν 4-1 του ΠΑΟΚ στον επεισοδιακό τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου και πανηγύρισαν το πρώτο τρόπαιο απο το 2010.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε πολύ δυνατά κι έψαξε από νωρίς το γκολ. Ο Παναγιώτης Γλύκος έγινε αμέσως πρωταγωνιστής της συνάντησης και στο 15′, ο Μάρκους Μπεργκ άρχισε το… προσωπικό πάρτι. Το 1-0 άφησε μουδιασμένους τους τύποις γηπεδούχους, που έκαναν επιθέσεις αποκλειστικά από αριστερά, με τον Μίροσλαβ Στοχ.

Ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν θεατής για 35 λεπτά, όταν και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία, με εξ επαφής δοκάρι. Λίγο αργοτερα, ακόμα μία σέντρα από κενά πέρασε ανεκμετάλλευτη προ κενής εστίας και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους του 1ου ημιχρόνου.

Μέσα σε 8 λεπτά στο 2ο μέρος, ο τελικός έλαβε τέλος. Στο 50ό λεπτό, ο Μπεργκ με ατομική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματά του και στο 53′ ο Νίκος Καρέλης έγραψε το 3-0.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έριξε στη μάχη τους Ζβόνιμιρ Βούκιτς και Λίνο και οι δύο έμπειροι παίκτες βοήθησαν ώστε ο “δικέφαλος του βορρά” να γίνει πιο πιεστικός. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, κέρδισε πέναλτι στο 70′, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σέρβος, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά.

Οι αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού ήταν πολύ επικίνδυνες και στο 88ο λεπτο, μία τελευταία πανέμορφη ενέργεια του Μπεγκ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και χάρισε το τρόπαιο στο “τριφύλλι”.

Recommended For You