Ιστορίες για… Μάγια, Παΐσιο και συντέλειες

Μέχρι το 2011, το χωριό Μπουγκάρας στη Νότια Γαλλία είχε δύο στενά δρομάκια, 170 κατοίκους, πολλές ορχιδέες και έναν δήμαρχο αγρότη, με τζιν και γαλότσες. Τώρα το Μπουγκάρας έχει Γιαπωνέζους δημοσιογράφους, μία τεράστια στρατιά από μισόγυμνους τουρίστες που κάνουν λιτανείες με κουδούνια στο γειτονικό βουνό, και 2,5 εκατομμύρια σελίδες στο Ίντερνετ που αναφέρονται στο χωριό ως «διαγαλαξιακή κιβωτό του Νώε». 
Γιατί το Μπουγκάρας υποτίθεται ότι είναι το μοναδικό σημείο του παγκόσμιου χάρτη που θα υπάρχει σε δύο εβδομάδες από τώρα. Τότε που το ημερολόγιο των Μάγια υποτίθεται πως προβλέπει τη συντέλεια του κόσμου.
Τι λένε οι λιγοστοί Μάγια που έχουν απομείνει στη Γουατεμάλα; «Απάτες και βλακείες!» καταγγέλλει ο αρχηγός τους ο Φελίπε Γκόμεζ πως είναι η προφητεία για την καταστροφή. «Ένας κύκλος τελειώνει. Όχι το ημερολόγιό μας», λέει. Αλλά ποιος να πείσει να πείσει την «ομάδα υποστήριξης Λος Άντζελες», που περιθάλπει τους μύστες της συντέλειας, και ποιος να αλλάξει μυαλά στον καταστροφολάγνο έμπορο που πουλά προς 89 δολάρια το «σετ της συντέλειας» στο Τομσκ της Ρωσίας και έχει μέσα τρία σπίρτα, ένα κουτί ασπιρίνες και μία ρέγκα σε κονσέρβα;
Η NASA μπορεί να έφτασε να δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα για να ξετινάξει τα καταστροφολογικά
http://www.skai.gr

… πάτησε like για την συνέχεια του άρθρου …

Recommended For You