Θεσσαλονίκη Στο «The Saints Stores» βρήκαμε το vegan μαγειρευτό φαγητό που ψάχνουμε

Κατεβαίνοντας την Παύλου Μελά, στο δεξί μας χέρι, στον αριθμό 1, λίγο πριν τον Λευκό Πύργο, συναντήσαμε ένα εστιατόριο στο οποίο πρωταγωνιστεί το βιολογικό μαγειρευτό φαγητό. Το «The Saints Stores» θα το ζήλευαν μέχρι και οι άγιοι!

Τι κάνει μοναδικό το «The Saints Stores»; Το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο φτάνει κανείς με το που διασχίσει την είσοδο του «The Saints Stores» είναι ότι εδώ υπερισχύει η αγάπη. Αγάπη για τους συνανθρώπους, τα ζώα, το καλό φαγητό και το περιβάλλον. Αγάπη ανάμεσα στις σχέσεις των ανθρώπων. Ένας χώρος ο οποίος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή τον υγιεινό τρόπο ζωής! Τόσο η διακόσμηση, όσο και τα σκεύη, κρύβονται πίσω από τον eco-friendly χαρακτήρα του «The Saints Stores», αφού όλα σερβίρονται σε βιοδιασπώμενα μπολ που στέλνονται για κομποστοποίηση μαζί με όλα τα οργανικά απόβλητα! Η φιλοσοφία του «Zero Waste» που το «The Saints Stores» ακολουθεί, ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό του κύκλου ζωής των πόρων, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται. Ο στόχος είναι να μην αποστέλλονται καθόλου σκουπίδια στους χώρους υγειονομικής ταφής και αποτέφρωσης. ουσιαστικά, οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι παρόμοιες με τον τρόπο που οι πόροι επαναχρησιμοποιούνται στη φύση.

Το αγγελικό menu στο The Saints Stores

Στο «The Saints Stores», μπορούμε όλοι να έχουμε μια vegan εμπειρία, ανεξάρτητα από τις διατροφικές συνήθειες που έχουμε στην καθημερινότητα μας. Δε χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να δοκιμάσεις τις γεύσεις του. Όλες οι επιλογές που προσφέρει διακρίνονται τόσο για τις φυτικές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς όσο και για την αγάπη και το μεράκι που χρησιμοποιεί η ομάδα κατά τη διάρκεια της παρασκευής. Στο «The Saints Stores» ετοιμάζουν καθημερινό μπουφέ από τον οποίον μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι εσύ επιθυμείς. Γεμίζεις μόνος το πιάτο σου και αναλόγως το βάρος του, διαμορφώνεται η τελική τιμή δίνοντας σου την ευελιξία να τρως όσο εσύ θέλεις έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να επιλέξεις ακόμα και από όλα τα πιάτα που προσφέρονται στην ποσότητα που επιθυμείς.

Η μέρα στο The Saints Stores ξεκινάει από νωρίς (βρίσκεται κοντά μας από τις 08:00), με πλούσιο πρωινό το οποίο σερβίρεται μέχρι τις 13:00. Vegan μπουγάτσα με κρέμα και σοκολάτα, ταχινοπιτάκια, πιτάκια με κολοκύθα, μπουγατσάκια και σουσαμίνια με ταχίνι είναι μόνο μερικά απ’ αυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε το πρωί. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα πεντανόστιμα μανιταροπιτάκια καθώς και το vegan πεϊνιρλάκι, όπως και μηλόπιτα με μουσ βατόμουρου, μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη και οι αγαπημένες μας κρέπες με λαχταριστή πραλίνα σοκολάτας! Όλα αυτά μαζί με φρεσκοστυμμένους φυσικούς χυμούς, μπορείτε να απολαύσετε είτε στο σαλόνι του «The Saints Stores» είτε στο χέρι.

Τα μεσημέρια στο «The Saints Stores» σερβίρονται 8 ζεστά και 6 κρύα πιάτα για να επιλέξετε. Καθώς επίσης και σαλάτες (ρεβιθοσαλάτες, μεξικάνικη σαλάτα και σαλάτες ζυμαρικών) αλλά και πεντανόστιμές αλοιφές (μους φακή, χούμους βασιλικού, φάβα φιστικοβούτυρο με ταχίνι). Το menu είναι διαφορετικό κάθε μέρα εκτός από τον υπέροχο μουσακά και το ρύζι με λαχανικά τα οποία είναι τα αγαπημένα των επισκεπτών και γι’ αυτό σερβίρονται καθημερινά. Δοκιμάσαμε τα πάντα και ενθουσιαστήκαμε ιδιαιτέρως, με τα κανελόνια με κιμά σόγιας, το κίτρινο κάρι Ταϊλάνδης, το κριθαρότο λαχανικών αλά κρεμ ενώ και το φρικασέ μανιταριών μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Στο «The Saints Stores»τρώμε για καλό σκοπό

Πολλά είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο το «The Saints Stores». Ένα απ’ αυτά είναι ότι το 5% των αγορών μας, διατίθεται σε δράσεις προσφοράς για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον. Είναι κάτι που σύντομα θα μπορούμε να το βλέπουμε και σε μια κεντρική οθόνη δίπλα στην ταμειακή μηχανή αφού σε κάθε συναλλαγή το ποσό που θα πηγαίνει για τις προσφορές θα αθροίζεται σε πραγματικό χρόνο. Τα χρήματα θα δαπανώνται σε δράσεις οι οποίες θα δημοσιεύονται και θα υπάρχει και ανοικτό κάλεσμα για εθελοντική βοήθεια! Και φυσικά, οι ιδέες δεν σταματούν εδώ. Σύντομα στο «The Saints Stores» θα λειτουργήσει market με βιολογικά προϊόντα, ενώ ο επάνω όροφος θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενηθούν σεμινάρια γιόγκα, ευεξίας, καλής ζωής καθώς επίσης και συνεδρίες διαλογισμού, μασάζ, Ρέικι και ενεργειακές θεραπείες! Δεν είναι τέλειο;

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «The Saints Stores» είναι ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα όπου συμμετέχει στο πρόγραμμα Water Refill Station όπου μας επιτρέπει να πάρουμε δωρεάν φιλτραρισμένο νερό για το μπουκάλι μας.

Καθημερινά 08:00-00:00
08:00-13:00/πρωινό
Περιοχή Κέντρο
Διεύθυνση Παύλου Μελά 1

https://www.biscotto,gr

Recommended For You