Θεραπεία με Ηλεκτροσόκ για το Δάγκωμα Φιδιού

imagesΠρόσφατα, ανακαλύφθηκε μια νέα μέθοδος διάσωσης θυμάτων από δήγμα φιδιού, και η The New York Times αναφέρει ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’ αυτή. Η θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά από ηλεκτρικά σοκ υψηλής τάσης και χαμηλής έντασης, τα οποία, μέσω ενός ειδικά τροποποιημένου όπλου παραλυσίας, χορηγούνται στην περιοχή του δήγματος κάθε 10 δευτερόλεπτα περίπου. Για καθεμιά από τις 34 περιπτώσεις που υποβλήθηκαν στη θεραπεία αυτή υπήρχε απόδειξη δηλητηριώδους δήγματος το οποίο είχε διαπεράσει το δέρμα του θύματος.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι όταν η θεραπεία χορηγήθηκε μέσα σε μισή ώρα από την επίθεση, κανένα από τα θύματα δεν παρουσίασε τις συνηθισμένες σοβαρές επιπλοκές και δεν πέθανε κανείς απ’ αυτούς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία. Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι μέσα σε 15 λεπτά από την έναρξη της θεραπείας, ο πόνος που προξενήθηκε από τα δηλητηριώδη δήγματα εξαφανίστηκε.

Παρόμοια ανακούφιση υπήρξε επίσης και σε δυο περιπτώσεις όπου τα θύματα δεν είχαν υποβληθεί στη θεραπεία παρά μόνο αφού είχαν περάσει δυο ώρες μετά από τα δηλητηριώδη δήγματα. Εκτός από το δήγμα φιδιών, λένε οι ερευνητές, τα δήγματα από δηλητηριώδη μυρμήγκια και σκορπιούς μπορούν με ηλεκτροσόκ να θεραπευτούν επιτυχώς.

*** g87 8/1 σ. 30 Ματιές στον Κόσμο ***

Recommended For You