Η οικονομική κρίση ώθησε 837 συμπατριώτες μας στην αυτοκτονία

Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο έχουν δηλωθεί 837 αυτοκτονίες από τον Μάιο του 2010.
Τα ανησυχητικά στοιχεία απέστειλε στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μετά από ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα κρούσματα αυτοκτονιών, λόγω της κρίσης στη χώρα μας.
Στην απάντησή του ο υπουργός ενημερώνει τους βουλευτές ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, η οποία θα έχει ως έργο να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών είναι πολυπαραγοντικό.
Να σημειωθεί επίσης, ότι πριν από λίγες ημέρες, είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα οποία προέκυπτε ότι οι αυτοκτονίες μαζί με τις απόπειρες, ξεπέρασαν τις 3.124 σε πανελλαδικό επίπεδο από το 2009 έως τον Αύγουστο του 2012.
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You