Η ιστορία πίσω από ένα τραγούδι! Κώστας Χαριτοδιπλωμένος “lost in the night”

Το τραγούδι του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου “lost in the night” κυκλοφόρησε σε single και maxi single το 1984.

Ηχογραφήθηκε στο Sierra Studio, με δεύτερες φωνές τους Τσάρλι Πασχαλίδη, Vana Mare και Μαντώ Σταματοπούλου (αργότερα γνωστή ως σκέτη Μαντώ). Εκτός από τα βασικά φωνητικά, ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος έπαιξε κιθάρα και έκανε την ενορχήστρωση. Μηχανικός ήχου ήταν ο Άκης Γκολφίδης. Το remix το έκαναν οι Mario Flores και Romano Bais, ενώ παραγωγοί ήταν οι Γιώργος Κυβέλος, Nicola Lavacca και Pierro.

Η β’ πλευρά του single περιελάμβανε μία instrumental εκτέλεση του τραγουδιού.

Το «Lost In The Night» κυκλοφόρησε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έγινε σήμα κατατεθέν για τη δεκαετία του 1980. Έφτασε στην κορυφή των charts σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία και έγινε επιτυχία των ντισκοτέκ, καταφέρνοντας να μείνει στις προτιμήσεις των DJs όλα αυτά τα χρόνια.

Κώστας Χαριτοδιπλωμένος: Ο αρχικός στόχος ήταν να σπουδάσω οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, τα οποία τελικά σπούδασα στο Deree. Εκείνη την περίοδο αγόρασα κι ένα μαγνητόφωνο τετρακάναλο, γιατί χαθήκαμε με τους φίλους που είχαμε το γκρουπ και άρχισα να ηχογραφώ τον εαυτό μου. Έτσι, ξεκίνησα να γράφω πιο συστηματικά τραγούδια μέχρι που στα τελειώματα του barchelor έγραψα το «Lost In The Night». Αφότου πήρα το τετρακάναλο άρχισα να γράφω demos με τον εαυτό μου. Εν τω μεταξύ, είχα έναν φίλο που έγραφε και εκείνος τραγούδια και είχε μια επαφή με την EMI μέσω της γιαγιάς του. Με παίρνει μια μέρα τηλέφωνο και μου λέει να έρθει στο σπίτι μου να του φτιάξω ένα demo με το μαγνητόφωνό μου. Έλα, όμως, που δεν είχα άδεια κασέτα. Οπότε έγραψα δύο τραγούδια του, πάνω σε μία κασέτα με δικά μου κομμάτια. Πήγε, λοιπόν, την κασέτα στην δισκογραφική και του λέει ο διευθυντής:

– Τα δύο πρώτα τραγούδια δεν μου κάνουν. Το τρίτο και το τέταρτο ποιανού είναι; Αυτά θέλω.

Οπότε έβγαλα το «Itchika», τον πρώτο μου δίσκο, κατά λάθος. Για ξενόγλωσσος δίσκος στην Ελλάδα πήγε σχετικά καλά, για αυτό και μου ζήτησαν να γράψω και κάτι ακόμα. Έτσι, το 1984 προέκυψε το «Lost In The Night». Ένα βράδυ στις Σπέτσες, που είχα χωρίσει από την κοπέλα μου, περπατούσα σαν χαμένος και μες στο μυαλό μου άκουγα τον ρυθμό του κομματιού. Την άλλη ημέρα κάθισα και έγραψα τη μουσική του, σε στίχους δικούς μου και της Βάνας Μάρε, της γνωστής Τζελσομίνα, κατά 25%. Μόλις άκουσε το τραγούδι ο παραγωγός μου αμέσως κατάλαβε ότι θα γινόταν μεγάλη επιτυχία και μου είπε:

– Μπες στο στούντιο και φτιάξ’ το όσο γίνεται καλύτερα, ανεξαρτήτως κόστους!

Έξι μήνες το γράφαμε στο στούντιο Sierra και πραγματικά έγινε μια πολύ ακριβή παραγωγή, η οποία αμέσως διοχετεύτηκε και στην αγορά του εξωτερικού. Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο κομμάτι πήγε τούρμπο. Το είχα δώσει και σε μερικούς dj’s που έπαιζαν στην παραλία, οπότε το καλοκαίρι, το άκουσε ένας Ιταλός παραγωγός, το πήρε και το πήγε στην Many Records της Ιταλίας, όπου έγινε το μπαμ, με το τραγούδι να φτάνει μέχρι το νούμερο ένα των ιταλικά charts. Στη συνέχεια, βγήκε από την Black Scorpion στη Γαλλία, ενώ κυκλοφόρησε και στην Ισπανία. Όταν κυκλοφόρησε αυτό το τραγούδι, το 1984, μου έδιναν 1.000.000 λίρες για να ζήσω στην Αγγλία για 6 χρόνια. Αλλά δεν μπορούσα να φύγω απ’ την Ελλάδα. Ήμουν δεμένος με ανθρώπους εδώ. Ημουν ερωτευμένος με την Ελλαδίτσα, με την παρέα, με τους φίλους, με τον χαβαλέ. Άλλωστε, δεν μπορώ το κλίμα της Βρετανίας… Κάποτε επρόκειτο να φοιτήσω σε ένα πανεπιστήμιο εκεί, πλήρωσα την εγγραφή μου και γύρισα πίσω με μια ακριβή κιθάρα που αγόρασα. Δεν το έχω μετανιώσει.

Υπάρχει κι ένα βίντεο γυρισμένο σε ντισκοτέκ όπου δίπλα στον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο εμφανίζεται και η Μαντώ με τα σκούρα της μαλλιά αφάνα, με κοντό φόρεμα και μέσα στη μόδα.

Η διαχρονικότητα του ρυθμού του, μετέτρεψε το «Lost In The Night» σε classic rhythm hit και η παρουσία του στη συλλογή «Privilege 2000 Hit Collection» τού έδωσε νέα δυναμική.

Το 2002 κυκλοφόρησε το «Lost In The Night 2002» σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές (Video Mix, Deep In The Night Mix, Midnight Guitar και Anthem Mix By Taco And Nicki) αποκλειστικά για… dance χρήση. Από τα τέσσερα remix, καλύτερο είναι το… πρωτότυπο.

To 2018, η Heaven Music επανακυκλοφόρησε το «Lost In The Night» με μία ολοκαίνουργια ερμηνεία του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου. Το video clip της νέας ηχογράφησης έχει σκηνοθετήσει ο Alex Kayne. Συμμετέχει η Έλενα Κρεμλίδου.

Πηγή: music heaven

Recommended For You