Η άγρια ομορφιά του νερού μέσα από αλλόκοσμες φωτογραφίες μιας λίμνης

Ο Dave Sandford είναι επαγγελματίας φωτογράφος σπορ, αλλά πρόσφατα παρασύρθηκε από την άγρια ομορφιά μιας λίμνης και έστρεψε το φακό του στη φύση. Αποτέλεσμα αυτής της έλξης, είναι μαι σειρά μαγικών εικόνων που έχουν αποτυπώσει με μοναδικό τρόπο ένα σπάνιο φαινόμενο.

1Η ομορφιά της λίμνης Erie, η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη στη Βόρεια Αμερική είναι καθηλωτική όταν οι ισχυροί άνεμοι του χειμώνα την χτυπούν και μεταμορφώνουν την επιφάνειά της. Τα κύματα της λίμνης θυμίζουν άγριο ωκεανό και οι ντόπιοι τα ονομάζουν “γάτες” γιατί είναι απρόβλεπτα και εμφανίζονται ξαφνικά.

Ο Sandford, επαγγελματίας φωτογράφος αθλητικών γεγονότων για 18 χρόνια, βρήκε στις όχθες της λίμνης το τοπίο που του έψαχνε για να εκφραστεί πιο δημιουργικά μέσα από τη φωτογραφία τον. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, τότε οι περισσότεροι αποφεύγουν τη λίμνη, εκείνος της αφιέρωσε πολλές ώρες για να την απαθανατίσει και οι αλλόκοσμες φωτογραφίες του βρίσκονται πλέον στα μεγαλύτερα μέσα του κόσμου.

Για το έργο αυτό, ο βασικότερος σύμμαχος του Sandford, ήταν ο καιρός: “Συνήθως οι ημέρες ήταν σκοτεινές και θυελλώδεις, με τα σύννεφα να είναι χαμηλά πάνω από τη λίμνη και τα κύματα να εμφανίζονται σε τελείως αλλόκοτους και ασυνήθιστους σχηματισμούς. Αλλά, σχηματίζονται πολύ γρήγορα και διαρκούν πολύ λιγότερο από αυτά των ωκεανών. Είναι όμως πολύ πιο ισχυρά και εκρηκτικά. Μοιάζουν με φίδια ή τέρατα που κινούνται πέρα από το νερό. Είναι πραγματικά λες και ζωντανεύουν.

Recommended For You