Είναι Ακόμη Ασφαλείς οι Πτήσεις;

ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ σε τέσσερα επιβατικά αεροπλάνα. Συντριβή και των τεσσάρων. Καταστροφή γνωστών αξιοθέατων. Η εικόνα του Μπόινγκ 767 να προσκρούει πάνω σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους, η οποία προβάλλεται επανειλημμένα στην τηλεόραση.

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 μας έφεραν σε μια φρικιαστική νέα εποχή τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη ενός φονικού σκοπού και τα αεροσκάφη μετατράπηκαν σε εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Ως αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ένας νέος τύπος φοβισμένων επιβατών: Εκείνοι που πριν ένιωθαν ασφαλείς αλλά τώρα ανησυχούν για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων. Επιπλέον, μια σειρά θανατηφόρων αεροπορικών δυστυχημάτων, που συνέβησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου και τα οποία δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία, έχει επιτείνει το φόβο πολλών για τις πτήσεις.

Ομολογουμένως, τα αεροπορικά ταξίδια αποτελούν ανέφικτη πολυτέλεια για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Για άλλους, όμως, οι πτήσεις είναι απαραίτητο μέρος της καθημερινότητας. Άτομα των οποίων η εργασία απαιτεί αρκετά επαγγελματικά ταξίδια δεν μπορούν να αποφύγουν το αεροπλάνο. Χριστιανοί ιεραπόστολοι και διάκονοι συχνά πρέπει να κάνουν πολύωρες πτήσεις προς και από τους διορισμούς τους. Ακόμη και για φτωχούς ανθρώπους, το αεροπλάνο είναι μερικές φορές το μόνο κατάλληλο μέσο μεταφοράς όταν περιλαμβάνεται κάποιο έκτακτο ιατρικό περιστατικό. Επιπλέον, χιλιάδες πιλότοι και μέλη πληρωμάτων κερδίζουν τα προς το ζην από τις πτήσεις.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα, ίσως αναστατωμένοι και οι ίδιοι, πρέπει να καθησυχάσουν τους ανήσυχους συντρόφους και τα φοβισμένα παιδιά τους προτού φύγουν από το σπίτι. Και καθώς οι αναχωρήσεις, οι οποίες κάποτε ήταν ρουτίνα, καταλήγουν να γίνονται δοκιμασία, οι επιβάτες αναρωτιούνται αν οι αεροπορικές πτήσεις εξακολουθούν να είναι επιθυμητός τρόπος για να ταξιδεύουν.

Εξετάζοντας τέτοιες ανησυχίες, το Ξύπνα! συμβουλεύτηκε ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, υπαλλήλους αεροδρομίων, υπευθύνους αεροπορικών εταιριών και εργαζομένους στη συντήρηση αεροσκαφών. Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν στο εξής: Μολονότι οι πτήσεις παραμένουν ένα από τα ασφαλέστερα ταξιδιωτικά μέσα, οι νέες απειλές απαιτούν νέα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του ταξιδιωτικού κοινού.

http://wol.jw.org

Recommended For You