Το Σάββατο 22 Αυγούστου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι μέγιστες σημειώσουν μικρή περαιτέρω άνοδο και κατά τόπους θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Περιορισμένη θα είναι το πρωί τοπικά η ορατότητα στα δυτικά και στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες κατά τόπους θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, ενώ τις νυχτερινές ώρες οι ελάχιστες στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα δυτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν λίγες ομίχλες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 34-35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 35-37 και τοπικά 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 37-39 και τοπικά 40, στην Ήπειρο από 17 έως 35-37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 37-39 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 34-36 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32-34 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-38 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά στα νοτιότερα πελάγη βαθμιαία θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο,.
Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36-38 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στο νομό έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.