ΔΕΔΔΗΕ: Σε ποιες περιοχές θα γίνουν προληπτικές διακοπές ρεύματος στην ηπειρωτική χώρα

imagesΑνακοινώθηκε από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) το πρόγραμμα διακοπής της ηλεκτροδότησης. Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποιεί ότι την Πέμπτη- μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ- είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα), κατά το χρονικό διάστημα από 19.00′ έως 23.00′, με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Επίσης, είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη, κατά το χρονικό διάστημα από 20.00′ έως 22.00′, με εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή.

Υπογραμμίζεται ότι τα προγράμματα περικοπών είναι ενδεικτικά, σκοπό έχουν τη διευκόλυνση των καταναλωτών για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών τους και τίθενται σε εφαρμογή μόνον εφόσον επιβεβαιωθεί από τον ΑΔΜΗΕ(ηπειρωτική χώρα), στη δεδομένη χρονική στιγμή, η ανάγκη υλοποίησής τους, γεγονός που δεν συνέβη σήμερα, κατά τις μεσημβρινές ώρες, με αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση του πρωινού προγράμματος περικοπών. Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τήρησης των προγραμμάτων περικοπών και έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών, σε περίπτωση ανάγκης αιφνίδιας μεταβολής τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, η αιχμή της ζήτησης θα σημειωθεί στις 10 το βράδυ και θα φθάσει στα 7.550 μεγαβάτ. Το πρόγραμμα περικοπών που είχε ανακοινωθεί για το μεσημέρι της Πέμπτης, διάρκειας μιας ώρας ανά περιοχή, δεν τέθηκε τελικά σε εφαρμογή, καθώς οι καιρικές συνθήκες περιόρισαν τη ζήτηση ρεύματος

Νωρίτερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ Μελίνα Kαλαμπόκα είπε ότι οι διακοπές ρεύματος θα έχουν διάρκεια έως μία ώρα περίπου.

Για τα νησιά, η κυρία Καλαμπόκα είπε ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόβλημα και συνεπώς δεν θα γίνουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η ΔΕΗ επιχειρεί να δημιουργήσει «τεχνητό» πρόβλημα, ώστε να πλήξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. «Είμαστε σε ετοιμότητα εδώ και μέρες στο να διαχειριστούμε την κατάσταση όσο καλύτερα γίνεται», υπογράμμισε.

Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί μέχρι στιγμής λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ.Ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης, στη διάρκεια της ημέρας οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές.

Δείτε εδώ τις προγραμματισμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Για την ενημέρωση των καταναλωτών, θα λειτουργεί όλο το 24ωρο ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ (210-6241860).

Πηγή:www.reporter.gr

Recommended For You