Δανία: Βρήκαν χαμένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

“Κερί από λίπος” η ονομασία του παραμυθιού
Ένας δανός ερευνητής ανακάλυψε το χειρόγραφο του προηγουμένως άγνωστου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με την ονομασία «Κερί από λίπος» (Τallow Candle).
Το χειρόγραφο βρισκόταν στο κάτω μέρος ενός κουτιού χωμένο ανάμεσα σε άλλα χαρτιά.
Το «Κερί από λίπος», αποτελεί ένα από τα πρώτα παραμύθια του Άντερσεν, και αναφέρεται σε ένα παραμελημένο κερί, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κατανοεί τον προορισμό του και αργότερα, κατά την ανάφλεξή του, αντιλαμβάνεται το φως της εσωτερικής του ομορφιάς.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι ο Άντερσεν έγραψε το «Κερί» του όταν σπούδαζε στο σχολείο το 1820, μάλιστα, το χειρόγραφο, που βρέθηκε είναι, κατά τη γνώμη τους, το αντίγραφο του αρχικού κειμένου.
To χειρόγραφο είναι αφιερωμένο στην κυρία Μπάνκεφλοντ, που εκτιμάται ότι είναι μια χήρα που επισκέπτονταν ο συγγραφέας όταν ήταν παιδί για να τής δανειστεί βιβλία.
Ο μεγάλος παραμυθάς γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Οντένσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Το 1827 δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.
Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Οντένσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.
http://www.skai.gr

Recommended For You