Αναπόφευκτη θεωρεί την πτώση ενός αστεροειδή στη Γη Βρετανός επιστήμονας

Αναπόφευκτη θεωρεί την πτώση ενός αστεροειδή στη Γη ένας Βρετανός επιστήμονας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί ο ακριβής χρόνος της σύγκρουσης.

Η πρόσκρουση ενός αστεροειδή στη Γη πριν από 66 εκατ. Χρόνια ήταν αυτή που πυροδότησε μια σειρά γεγονότων που τελικά οδήγησαν στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων και των δύο τρίτων της ζωής στη Γη. Έκτοτε μικρότεροι κομήτες πέφτουν στη Γη και το ευτυχές είναι ότι μία επόμενη καταστροφική πρόσκρουση αστεροειδή θα πάρει αρκετά χρόνια να ξανασυμβεί καθώς η NASA ισχυρίζεται ότι συμβαίνει μία φορά «κάθε κάποια εκατομμύρια χρόνια». Έτσι λοιπόν, η επιστημονική κοινότητα είναι βέβαιη ότι ένας αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη αργά ή γρήγορα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όταν αυτό συμβεί.

Ο Λέμπιτ Όπικ, πρόεδρος του διαστημικού έθνους Asgardia, δήλωσε στην Express ότι ένας από τους βασικούς σκοπούς της Asgardia είναι η προστασία της Γης από αστεροειδείς.

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Η πιθανότητα πρόσκρουσης είναι 100% απλά δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί», τονίζει ο πρώην Βρετανός πολιτικός, που ήταν βουλευτής από το 1998 έως το 2010 και προσπαθούσε να επιστήσει την προσοχή του βρετανικού κοινοβουλίου στις διαστημικές απειλές. Το 1999 κάλεσε την κυβέρνηση να επενδύει ποσά έως 1 εκατ. Στον εντοπισμό αστεροειδών.

Σήμερα, ο Όπικ, δουλεύει με την Asgardia για την προετοιμασία της Γης στον αναπόφευκτο, όπως ο ίδιος πιστεύει, κίνδυνο πρόσκρουσης αστεροειδή.

«Αυτό συμβαίνει σπάνια αλλά όταν συμβαίνει είναι καταστροφικό και εξαφανίσει από το 70% έως το 95% των έμβιων όντων» προειδοποιεί.

Η Asgardia είναι το πρώτο μικρο-έθνος στον κόσμο που ιδρύθηκε το 2016 με την εκτόξευση ενός δορυφόρου στην τροχιά της Γης και στοχεύει στη δημιουργία μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στο διάστημα με την οικοδόμηση στρατιωτικής κατασκήνωσης και τη σύλληψη του πρώτου παιδιού στο διάστημα.

Recommended For You