Αναμένεται η ανακοίνωση για τρίμηνο «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις 17:00 σήμερα το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου θα ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ για τρεις μήνες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο λόγος που η κυβέρνηση κατέληξε σε αυτή την απόφαση είναι η αναδιάρθωση της ΕΡΤ.
Νωρίτερα το μεσημέρι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αριθμό Α139, που ορίζει τον τρόπο και τη διαδικασία που θα ακολουθείται για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισμών.
Σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη, που υπογράφεται από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εξουσιοδοτούνται πλέον οι υπουργοί και έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν για το κλείσιμο ενός οργανισμού της δικής τους αρμοδιότητας.
Η εν λόγω Πράξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης» και την ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει πως «η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να παραμένει κλειστή ούτε για μία ώρα». Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στο κτίριο και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά τη ροή του προγράμματος
http://newpost.gr

Recommended For You