Έφυγε από τη ζωή η Τζένη Βάνου

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα, στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, στα 75 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο, η μεγάλη ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου. Τον Αύγουστο η γνωστή τραγουδίστρια έκανε επέμβαση στον λαιμό της, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για πολύ ακόμη.

Η Τζένη Βάνου, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1939 στην πλατεία Αττικής και μεγάλωσε στο Βύρωνα.

Από μικρή ηλικία ζούσε με τον πατέρα της και τραγουδούσε για παρηγοριά, μιας και λόγω διαζυγίου το δικαστήριο της είχε απαγόρευε να βλέπει την μητέρα της. Στα δεκατέσσερα μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, ο πατέρας της γίνεται λιγότερο αυστηρός και έτσι η Βάνου μέσα από την γνωριμία της με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, που ανακάλυψε την φωνή της πηγαίνει στα ραδιοφωνικά «Κυριακάτικα Πρωινά», όπου και την άκουσε ο Μίμης Πλέσσας και την έσπρωξε στο επαγγελματικό τραγούδι.

Ο Πλέσσας θα μείνει για πάντα ένας μέντορας και θαυμαστής της φωνής της. Και ενώ η Βάνου σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, ο Πλέσσας, την πείθει να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, και έτσι ξεκίνησετην καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Ερμήνευσε υπέροχα τραγούδια και«μούσα» πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά

Η κηδεία της 75χρονης ελληνίδας τραγουδίστριας θα γίνει στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 7/2.

Seleo.gr News

Recommended For You