Έκλεισε η συμφωνία για τη μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Πειραιώς

Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την τράπεζα Πειραιώς κατόπιν της σχετικής της πρότασης και ύστερα από την αντίστοιχη πρόσκληση που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στα 524 εκ. και με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ με 1.660 καταστήματα και 24.000 υπαλλήλους.
Τα καταστήματα των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν ξανά αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.
“Η συμφωνία διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της κρίσης και εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς.
http://freepen.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You