Prince Μύθοι και αλήθειες για το πιστεύω του και την θρησκεία του

imagesΟ θάνατος του Prince ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά έχει οδηγήσει σε πολλές φήμες ψέματα και μισές αλήθειες για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις της συχνά παρεξηγημένης θρησκείας που πίστευε.

Ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα για όλα αυτά; Παρακάτω διαβάστε τις λεπτομέρειες αυτές

Ο Prince ήταν ένας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά μια συχνά παρεξηγημένη θρησκεία. Ο θάνατος του έχει οδηγήσει σε αμέτρητες φήμες συζητήσεις και ψέματα για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Πολλές εφημερίδες, ιστοσελίδες που ασχολούνται με διασημότητες κουτσομπολιά και διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ψευδή στοιχεία που προέρχονται από αμφισβητήσιμες πηγές η κακή πληροφόρηση ατόμων που έχει οδηγήσει σε μια προσπάθεια άγριας κερδοσκοπίας και έντονες συζητήσεις μεταξύ πολλών οπαδών του Prince.

Προς το συμφέρον της ακρίβειας των διαφόρων αναφορών σχετικά μια χούφτα πηγών αξιόπιστων ειδήσεων όπως το CNN , η Wall Street Journal και οι Los Angeles Times παρευρεθήκαν στην επικήδεια ομιλία του Prince που έγινε την περασμένη Κυριακή στην τοπική αίθουσα των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Sent Louis όπου ο Prince και άλλοι ήταν συνδεδεμένοι και λάτρευαν μαζί τον Θεό που πίστευαν.

Αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης παραπληροφορούν χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώνουν τα γεγονότα. Ας ελπίσουμε αυτό το άρθρο να διευκρινίσει πολλές από τις ανακρίβειες που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο διάστημα από πολλαπλά μέσα ενημέρωσης που δεν μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν τα γεγονότα.

Για παράδειγμα ήταν ευρέως και ψευδώς αναφερόμενο ότι το σώμα του Prince αποτεφρώθηκε τόσο γρήγορα μετά την αυτοψία επειδή ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά που απαιτούν να γίνεται καύση των νεκρών μετά από μια εβδομάδα από τον θάνατο. Αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν τέτοιες απαιτήσεις όσον αφορά την ταφή. Η κηδεία ρυθμίζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας η πιθανές επιθυμίες του θανόντος. Ωστόσο αυτό το ψεύδος δόθηκε στην δημοσιότητα από πολλαπλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και κανείς δεν έκανε τον κόπο να ελέγξει την αλήθεια των γεγονότων. Ακόμα και η Daily Mail που δημοσιογράφος της ρώτησε τους πρεσβυτέρους την τοπικής εκκλησίας πάλι έκανε λάθος στην αναφορά κάποιων γεγονότων από λάθος κατανόηση του συντάκτη.

Δυστυχώς, μισές αλήθειες και ψέματα σχετικά με τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι αρκετά συχνές. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σοβαρές παρανοήσεις σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τη θρησκεία τους, και αυτές οι φήμες πολλές φορές βασίζεται σε φήμες και σχόλια από μη-Μάρτυρες οι οποίοι είναι κατάφωρα κακά πληροφορημένοι.

Ωστόσο, θα περίμενε κανείς ότι για το καλό της ακρίβειας, ένας υπεύθυνος δημοσιογράφος θα προσπαθήσει να εξακριβώσει τα γεγονότα, αντί να δίνει σημασία σε διαδόσεις ή διαιωνίζοντας μύθους. Δεδομένου ότι τα γεγονότα μπορούν εύκολα να βρουν απαντήσεις στη επίσημη ιστοσελίδα των Μαρτύρων του Ιεχωβά Jw.Org , η οποία συντηρείται από την Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την υποβολή ψευδών πληροφοριών, ψέματα ή μισές αλήθειες.

Περαιτέρω παρανοήσεις σχετικά με τη θρησκεία του Prince περιστρέφονται γύρω από το ερώτημα του κατά πόσον ή όχι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι χριστιανοί . Καθώς η Washington Post και Get Religion.org επισημαίνουν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν διαφορά από τον Προτεσταντισμό ως λατρεία. Η σελίδα Lifesite News αναφέρεται ακόμη και στους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως μη-χριστιανική αίρεση.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρούν ότι είναι Χριστιανοί, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Los Angeles Times , δεδομένου ότι ακολουθούν αυστηρά τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού, και προσφέρουν τις προσευχές στο όνομα του Ιησού. Αλλά παρά το γεγονός αυτό, Προτεστάντες, Καθολικοί και άλλες θρησκείες, επιμένουν ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι Χριστιανοί, επειδή δεν πιστεύουν στην «Αγία Τριάδα».

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι ο Θεός ( του οποίου το όνομα είναι Ιεχωβά ) και ο Ιησούς είναι ξεχωριστές οντότητες, ότι όπως αναφέρεται με σαφήνεια στην Αγία Γραφή, ο Ιησούς είναι ο γιος του Ιεχωβά του Θεού και ότι δεν είναι μέρος μιας τριάδας . Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν επίσης στην« άγιο πνεύμα », αλλά πιστεύουν ότι είναι η ενεργός δύναμη του Θεού και όχι μια ξεχωριστή οντότητα, ή μέρος μιας τριάδας.

Πολλοί από τους οπαδούς του Prince θεωρούν ότι είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με τις πεποιθήσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά τα τραγούδια του με τα σεξουαλικού περιεχομένου τραγούδια από τη δεκαετία του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, που είχαν γίνει γνωστά από πολύ νωρίς στην καριέρα του. Ωστόσο, όπως το NPR , το Yahoo News και άλλοι επισημαίνουν, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μετά που έγινε ένας βαφτισμένος Μάρτυρας του Ιεχωβά το 2003, είχε εξαλείψει κάθε ακατάλληλο τραγούδι του από τις λίστες αναπαραγωγής σε κάθε συναυλία του, και σταμάτησε το γράψιμο σεξουαλικά φορτισμένων τραγουδιών.

Ένας άλλος ευρέως διαιωνιζόμενος μύθος είναι ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πιστεύουν στην ιατρική ή την ιατρική περίθαλψη. Δεδομένου ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν αντί-ιατρική στάση αυτό είναι πάρα πολύ ψέμα. Είναι αλήθεια ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν δέχονται μεταγγίσεις αίματος για θρησκευτικούς λόγους, (βλέπε Πράξεις 15:28, 29), αλλά εύκολα μπορεί κάποιος να δει πολλά από τα ασφαλή πλεονεκτήματα μιας εναλλακτικής θεραπείας που είναι ιατρικώς διαθέσιμη σήμερα. Η τήρηση τους από τον Prince σε αυτές τις πεποιθήσεις δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατό του, όπως επεσήμαναν οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας που ερωτήθηκαν από το CNN και την Wall Street Journal .

Όλα τα προαναφερθέντα σημεία που συζητήθηκαν εξηγούνται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε άρθρα και βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα Jw.Org . Αντί για διαπληκτισμούς μπροστά και πίσω, ή πιστεύοντας μύθους, φήμες και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης οποίοι πραγματικά ενδιαφέρoνται να μάθουν την αλήθεια για τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των Μαρτύρων του Ιεχωβά πρέπει να πάνε απευθείας στην πηγή Jw.Org για να μάθουν οι ίδιοι.

Η επίσημη ιστοσελίδα έχει ένα ολόκληρο τμήμα με τίτλο «Τι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν;» η οποία ασχολείται με συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τις πεποιθήσεις τους και τις απόψεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών, τα γενέθλια, οι μεταγγίσεις αίματος, ιατρική περίθαλψη, δικαίωμα ψήφου, η στρατιωτική θητεία, οι οικογένειες, η συμμετοχή της κοινότητας, αναψυχή και ψυχαγωγία, και την υπηρεσία τους από πόρτα σε πόρτα, για την Αγία Γραφή, και πολλά άλλα ακόμα.

Σε ελεύθερη μετάφραση από εδώ.

Recommended For You