Obama’s Cadillac: 20 πράγματα που δεν ξέραμε…


. 1. Κινητήρας 6,50 litre diesel. παρόλα αυτά η ταχύτητα του (μεγίστη) είναι μόλις 60 μίλια/ωρα κ χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα για την πιάσει.
2. Βασίζεται σε GM truck chassis και ζυγίζει 6,350 κιλά (6,5 τόνους!!) Φανταστείτε ότι η Rolls-Royce Phantom, ένα από τα μεγαλύτερα αμάξια του κόσμου, ζυγίζει μόλις 2,550 κιλά.
3. Το βάρος της το οφείλει στην προστασία του αμαξώματος που είναι από ατσάλι – τιτάνιο – και κεραμικό κράμα.
4. Το γυαλί μόνο είναι 5 ίντσες χοντρό (περίπου 13 εκατοστά!!) . Ανοίγει μόνο ένα μέρος του παράθυρου του οδηγού, κι αυτό μόνο για να μιλήσει με την ασφάλεια του πρόεδρου ή να περάσει από πύλες ασφάλειας. Ακόμα είναι εφοδιασμένο ώστε να αντέχει χημική επίθεση.
5. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης διαθέτει δική του παροχή οξυγόνου για τους επιβαίνοντες…
6. Η ειδικά σχεδιασμένη τεθωρακισμένη κατασκευή του αμαξώματος σημαίνει ότι οι πόρτες είναι σχεδόν 8 ίντσες … (20 εκατοστά!!), σχεδόν όσο είναι κ οι πόρτες ενός Boeing 747’s.
7. Το πάχος της θύρας σε συνδυασμό με το πάχος του κρυστάλλου, εμποδίζει τον πρόεδρο από το να ακούσει οποιονδήποτε έξω από το αμάξι, ακόμα κι ένα πλήθος που διαμαρτύρεται! Συνεπώς έχει ηχεία που κατ’ επιλογήν μεταφέρουν τον ήχο!
8. Το εξωτερικό περίβλημα του αμαξώματος είναι Kevlar, συνεπώς το προστατεύει κι από βομβιστική επίθεση.
9.Η δεξαμενή καύσιμου διαθέτει σύστημα πυρασφαλείας με ειδικό αφρό, ώστε ακόμα και αν χτυπηθεί μεμονωμένα αύτη, ακόμα και αν υπάρξει αυτανάφλεξη, να εμποδίσει τις φλόγες στην καμπίνα των επιβατών. Επίσης ένα άλλο σύστημα την προστατεύει από έκρηξη.
10. Στο μπροστινό μέρος του αυτοκίνητου, υπάρχουν 2 δεξαμενές με δακρυγόνο και τεχνητό καπνό διαφυγής.
11. Με βάση το χαρακτηριστικό Νο10, ο οδηγός έχει ένα σύστημα κάμερας / βίντεο ώστε να οδηγεί με ασφάλεια μέσα από καπνό και μέσα στην νύχτα (χωρίς καθόλου φωτά).
12. Η προεδρική Maria συνήθως έχει 2 μικρές σημαίες. Μια της Αμερικής και μια Προεδρική. Όταν ο πρόεδρος επισκέπτεται κάποιο άλλο μέρος, η προεδρική κατεβαίνει και τοποθετούν μια του αλλού κράτους ως ένδειξη τιμής προς το κράτος επίσκεψης.
13. Ο πάτος του αμαξιού διαθέτει ξεχωριστό σύστημα πυρόσβεσης.
14. Κάτω από το κάθισμα του πρόεδρου υπάρχει πάντα φιάλη με το αίμα του πρόεδρου, ενώ σχεδόν πάντα τον ακόλουθη από πίσω ένα ασθενοφόρο.
15. Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να σχεδιάζει μια προεδρική λιμό κάθε 4 χρονιά με καινούριες προδιαγραφές ασφάλειας. Οι παλιές limo, όταν αποσυρθούν από προεδρικές, μεταφέρουν σημαντικά πρόσωπα από αλλά κράτη όταν έρχονται επίσκεψη στις Ην. Πολιτείες.
16. Το Obamobile μπορεί να εξυπηρετήσει 7 άτομα. 2 καθίσματα μπροστά, 3 μέσα στην καμπίνα και 2 στο πίσω μέρος της καμπίνας, ένα για τον πρόεδρο και ένα για τον καλεσμένο.
17. Στο εσωτερικό του, ο πρόεδρος διαθέτει ένα CD player χωρητικότητας 10 CD, ειδικά σχεδιασμένα κομπιούτερ, αποκλειστικό internet, σύστημα τηλεπικοινωνίας με απευθείας γραμμές προς τον Λευκό Οίκο.
18. Το σύστημα άμυνας διαθέτει και όπλα σε ένα σημείο πίσω ακριβώς από τον οδηγό.
19. Οι ροδές του αυτοκίνητου μπορούν να κινούν το όχημα ακόμα και αν μείνουν χωρίς λάστιχα! Μπορεί να διατηρήσει την ταχύτητα του κινούμενο μόνο με τις ειδικά διαμορφωμένες ζάντες.
20. Σε αντίθεση με όλα τα μοντέλα αυτοκίνητων, είναι το μόνο που δεν έχει όνομα! Λέγεται απλά, προεδρική Cadillac!!

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You