Το συγκλονιστικό timelapse που δείχνει πώς πέρασαν 32 χρόνια στη Γη

Είναι γεγονός ότι η μορφολογία του εδάφους της Γης έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια και τώρα ένα εντυπωσιακό timelapse έρχεται να μας δείξει ακριβώς πώς πέρασαν 32 χρόνια στη Γη.

Το βίντεο είναι προσφορά της υπηρεσίας «Google Earth», η οποία δίνει στους χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα ενός νέου εργαλείου του timelapse.

Από αυτό το εργαλείο, οι χρήστες θα μπορούν να δουν μέσα σε μόλις λίγα λεπτά τις αλλαγές που έλαβαν χώρα στη μορφολογία του εδάφους της Γης, τα 32 τελευταία χρόνια.

Το βίντεο δείχνει με έναν εντυπωσιακό τρόπο τις αλλαγές στη Γη από ψηλά. Μερικές από τις αλλαγές που εντοπίζουμε είναι η αστικοποίηση και η κλιματική αλλαγή.

Στη διεύθυνση https://earthengine.google.com/timelapse/ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε γρήγορη κίνηση τις αλλαγές που έχουν επέλθει σε οποιοδήποτε σημείο της Γης τα τελευταία 32 χρόνια. Το ταξίδι στο χρόνο επιτυγχάνεται παραθέτοντας 33 από τις πλέον καθαρές εικόνες ολόκληρου του πλανήτη Γη χωρίς σύννεφα στην ατμόσφαιρα, μια από κάθε χρονιά από το 1984 έως το 2016. Στις 29 Νοεμβρίου, η Google πρόσθεσε νέες εικόνες της Γης επί τέσσερα χρόνια στην Μηχανή του Google Earth και ανανέωσε άλλες με βελτιωμένες λήψεις, προσθέτοντας petabytes δεδομένων στη μηχανή.

Recommended For You