Avaaz Εδώ και 7 χρόνια, αγωνιζόμαστε για να σώσουμε το Ίντερνετ από τις πολυεθνικές και, από ό,τι φαίνεται, ΝΙΚΗΣΑΜΕ!!!

Πρώτα στις ΗΠΑ, ύστερα στη Βραζιλία και την Ινδία, και τώρα στην Ευρώπη. Δες τι μας είπε ο Γάλλος αρμόδιος (που τελικά άλλαξε γνώμη και καθόρισε το αποτέλεσμα) πριν αναγγείλει τη νομοθεσία της ΕΕ που προστατεύει το Διαδίκτυο για 500 εκατ. πολίτες:

images«Πρέπει να ομολογήσω ότι μερικά από τα τουΐτ και τα μηνύματα που έλαβα με συγκίνησαν… Άνθρωποι που μου έλεγαν “Σώστε το Ίντερνετ” και “Σταματήστε το ξεπούλημα”… Ήθελα πραγματικά να τους δώσω μια απάντηση» Σεμπαστιάν Σοριάνο, Πρόεδρος της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής για το Διαδίκτυο (ARCEP)

Η ουδετερότητα του Διαδικτύου στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: 2,5 εκατ. από εμάς στηρίξαμε έναν Αμερικανό γερουσιαστή που απείλησε να μπλοκάρει το ξεπούλημα διαβάζοντας τις υπογραφές μας από το βήμα της Γερουσίας! Το νομοσχέδιο κατέρρευσε. ΝΙΚΗ!

Η ουδετερότητα του Διαδικτύου στην Ινδία

Ινδία: Συνεργαστήκαμε με τοπικές ομάδες πίεσης και δεκάδες χιλιάδες μέλη του Avaaz από την Ινδία στήριξαν την έκκληση προς τον υπουργό Τηλεπικοινωνιών. ΝΙΚΗ!

Η ουδετερότητα του Διαδικτύου στη Βραζιλία

Βραζιλία: Πολλοί βουλευτές στήριξαν την εκστρατεία μας και βοήθησαν στην ψήφιση του Marco Civil, του πιο προηγμένου νόμου για την προστασία του Διαδικτύου στον κόσμο. ΝΙΚΗ!

Η ουδετερότητα του Διαδικτύου στην ΕΕ

Ευρώπη: Οι κολοσσοί των τηλεπικοινωνιών εξαπέλυσαν τεράστια επίθεση για να ανοίξουν παραθυράκια στον νόμο για την ουδετερότητα του Διαδικτύου που πετύχαμε με τόσο κόπο. Εμείς, όμως, τους σταματήσαμε. Ο Τύπος σπάνια περιέχει καλά νέα, αλλά αυτή τη φορά εκθείασε την επιτυχία μας. Δες τι λένε για την πιο πρόσφατη νίκη της δύναμης των πολιτών στο Reuters, τη Wall Street Journal, την Politico, το Euractiv (στα Αγγλικά), τηνTagesspiegel (στα Γερμανικά), και το EFE (στα Ισπανικά). ΝΙΚΗ!

Τα ΜΜΕ για την ουδετερότητα του Διαδικτύου

Το Διαδίκτυο δεν είναι απλό θέμα. Είναι πηγή δύναμης και δημοκρατίας για την ανθρωπότητα και μας συνδέει μεταξύ μας. Η ανισότητα στο Διαδίκτυο θα έθετε αυτήν τη δύναμη στα χέρια των λίγων και πλουσίων: Οι ιστοσελίδες τους θα φόρτωναν πολύ πιο γρήγορα και θα λειτουργούσαν καλύτερα από αυτές των μικρών επιχειρήσεων, των ανεξάρτητων μέσων και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπως το Avaaz.

Όμως, χρησιμοποιήσαμε τη δύναμη του δικτύου μας για να υπερασπιστούμε το μεγαλύτερο δίκτυο του πλανήτη και η ουδετερότητα του Διαδικτύου αποτελεί πλέον θεμελιώδη αρχή για το Ίντερνετ.

Και αυτό δυναμώνει τις ελπίδες μας για κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Γιατί, όσο παραμένουμε ενωμένοι και ενωμένες, όσο είμαστε συνδεδεμένοι και συνδεδεμένες, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να χτίσουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

Με χαρά και ευγνωμοσύνη,

Ricken, Alice, Ben, Luca, Pascal, Emma, Fatima, Wissam και όλη η ομάδα του Avaaz

Υ.Γ. Το Avaaz καταφέρνει όλα αυτά, επειδή χρηματοδοτούμαστε στο 100% από μικροδωρεές πολιτών. Δε δεχόμαστε χρήματα από εταιρείες, κυβερνήσεις, ιδρύματα ή άλλους μεγάλους δωρητές. Για να συνεχίσουμε τη δράση μας για την ελευθερία του Διαδικτύου, στήριξε εδώ: https://secure.avaaz.org/el/save_the_internet_donate/

*Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» και πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους καταπληκτικούς συμμάχους μας, που βοήθησαν να πετύχουμε αυτές τις ιστορικές νίκες σε κάθε χώρα, και κυρίως στην Access Now, τη Digitale Gesellschaft, την Demand Progress, την EFF, την EDRi, τη Fight for the Future, τη FreePress, τον Gilberto Gil, τη La Quadrature du Net, τη MoveOn, το Save the Internet, το World Wide Web Foundation, την εκστρατεία The Right to Know και πολλούς άλλους!

Recommended For You