9 έξυπνες χρήσεις της εφημερίδας

imagesΈχετε μαζέψει εφημερίδες που δεν τις χρειάζεστε; Προτού τις πετάξετε δείτε μερικές έξυπνες χρήσεις που σας βοηθούν να λύσετε διάφορα καθημερινά προβλήματα του σπιτιού.

1. Φρεσκάρετε τα αντικείμενα που μυρίζουν μούχλα

Αν κάποιο βιβλίο ή ρούχο μυρίζει μούχλα τότε μια παλιά εφημερίδα μπορεί να σας χρησιμεύσει πολύ. Πάρτε μερικά φύλλα και βάλτε τα στον πάτο μιας σακούλας. Βάλτε από πάνω το αντικείμενο που μυρίζει και κλείστε τη σακούλα. Αφήστε την όπως είναι για μια εβδομάδα. Μόλις την ανοίξετε θα διαπιστώσετε πως η άσχημη μυρωδιά έχει απορροφηθεί από τηνεφημερίδα.

2. Φρεσκάρετε το ψυγείο σας

Για να μην χαλάνε τα λαχανικά, τα φρούτα και ό,τι άλλο ακουμπάτε χύμα στα ράφια του ψυγείου σας απλώστε φύλλα εφημερίδας πάνω στα ράφια και ακουμπήστε πάνω στην εφημερίδα τα λαχανικά σας. Μια φορά την εβδομάδα φροντίζετε να τα αντικαθιστάτε.

3. Στεγνώστε βρεγμένα παπούτσια

Κάθε φορά που βρέχει και τα παπούτσια σας γίνονται μούσκεμα φροντίστε να τοποθετήσετε φύλλαεφημερίδας μέσα τους. Έτσι θα απορροφάται η υγρασία και θα προστατεύονται τα παπούτσια σας από αυτήν.

4. Πακετάρετε εύθραυστα αντικείμενα

Όταν θέλετε να μετακινήσετε κάτι εύθραυστο σε μια μετακόμιση ή σε ένα ταξίδι καλό θα είναι να το τυλίγετε με εφημερίδα για να μην κινδυνεύει να σπάσει. Φροντίζετε να βάζετε αρκετά φύλλα γύρω από το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει.

5. Καθαρίστε καθρέφτες και τζάμια

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζετε καθρέφτες και τζάμια είναι να το κάνετε με ένα φύλλο εφημερίδας. Ψεκάζετε με το καθαριστικό σας πάνω στην τσαλακωμένη σας εφημερίδα και με αυτήν καθαρίζετε την επιφάνεια που θέλετε.

6. Σκοτώστε τα ζιζάνια στην αυλή

Αν έχετε αυλή και σας προβληματίζει το θέμα των ζιζανίων, με μερικά φύλλα εφημερίδας μπορείτε να τα εξολοθρεύσετε. Καλύψτε τα με αυτά έτσι ώστε να μην μπορούν να παίρνουν οξυγόνο και φως απο τον ήλιο. Μετά από λίγο θα ψοφίσουν και θα γίνουν λίπασμα για το χώμα σας. Προσέξτε να μην βάζετε εφημερίδες κοντά σε λουλούδια γιατί μπορεί να έχουν και αυτά την ίδια κακή τύχη με ζιζάνια.

7. Αποθηκεύστε τις μπότες σας

Για να μην χάνουν τη φόρμα τους οι μπότες σας το καλοκαίρι που τις αποθηκεύετε μέχρι τον επόμενο χειμώνα, βάζετε τσαλακωμένα φύλλα εφημερίδας μέσα σε αυτές.

8. Προστατέψτε το πάτωμα

Θέλετε να βάψετε το σπίτι αλλά να φοβάστε μην λερώσετε το πάτωμα; Στρώστε απ” άκρη σ” άκρηεφημερίδα προκειμένου να το προστατέψετε από την μπογιά.

9. Το σίγουρο προσάναμμα

Σε χειμερινούς μήνες όπου πιάνουν «δουλειά» τα τζάκια με μια εφημερίδα στο σπίτι έχετε σίγουρο το ξεκίνημα της φωτιάς.

Recommended For You