8 πράγματα που δεν ξέρατε για την Nutella

Είναι νόστιμη, αλλά πόσα πράγματα δεν ξέρουμε γι αυτή. Οχτώ γεγονότα που αγνοούσατε για την αγαπημένη σας Nutella…

1. Είναι… παγκόσμιο φαινόμενο

nutella-1

Διατίθεται σε 75 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Nutella που πωλήθηκε τον περασμένο χρόνο, θα μπορούσε να αλείψει 1000 γήπεδα ποδοσφαίρου.

2. Για την ανακάλυψή της, ίσως να ευθύνεται ο Ναπολέων

nutella-2

Ο Ναπολέων επιτέθηκε στο Βρετανικό εμπόριο το 1806, γεγονός που κατέληξε σε παγκόσμιο εμπάργκο. Αυτό εκτόξευσε την τιμή της σοκολάτας. Για να μην χαλάσει οι παραγωγοί άρχισαν να της προσθέτουν πραλίνα φουντουκιού.

3. Είναι ένα από τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη ταχύτητα πώλησης

nutella-3

Ένα βαζάκι πωλείται κάθε 2.5 δευτερόλεπτα στον κόσμο. Η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από εκείνη της γέννησης παιδιών στον κόσμο (1 κάθε 8 δευτερόλεπτα).

4. Αρέσει σε πολλούς

nutella-4

Το 2009, η Nutella είχε στο Facebook την τρίτη δημοφιλέστερη σελίδα πίσω από την Coca-Cola και τον Μπάρακ Ομπάμα. Μπορεί να μην είναι πια Τρίτη, όμως έχει περισσότερα από 29 εκατομμύρια like…

5. Το όνομα του βασικού της συστατικού, προέρχεται από μια ιταλική θεατρική μάσκα

nutella-5

Η αλειφόμενη «gianduia» από σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού, έχει πάρει το όνομά της από έναν ιταλικό κωμικό χαρακτήρα με το όνομα «Gianduja». Η Nutella λεγόταν «Pasta Gianduja».

6. Η Nutella, έχει καταγεγραμμένο ρεκόρ Γκίνες

nutella-6

Το 40ο επετειακό πρωινό της Nutella, που πραγματοποιήθηκε στο Γκεζελκίρχεν της Γερμανίας το 2005, κατέχει ακόμα το ρεκόρ του πρωινού με την μεγαλύτερη προσέλευση στην ιστορία. Βρέθηκαν εκεί για να το απολαύσουν 27 χιλιάδες άνθρωποι.

7. Υπήρχε περίοδος που τα παιδιά μπορούσαν να βουτήξουν τα χέρια τους δωρεάν σε Nutella

nutella-7

Παλιότερα υπήρχε μια εκδήλωση με την ονομασία «Η επάλειψη», κατά την οποία παιδιά μπορούσαν να φέρουν μια φέτα ψωμί μαζί τους στην αγορά, ώστε να τους την αλείψουν με Nutella.

8. Υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Nutella

nutella-8

Μπορείτε να την γιορτάσετε κάθε 5η του Φεβρουαρίου

Πηγή: topontiki.gr

Recommended For You