8 Μυστικές Λειτουργίες των Κινητών με Android που ελάχιστοι Γνωρίζουν

Πιθανόν να μην υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει smartphone στην τσέπη του. Ωστόσο, παρ’όλα αυτά, υπάρχουν και πολλοί που δεν ξέρουν τι ικανότητες έχουν αυτές οι συσκευές. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα 8 πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά των Android.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε μπαταρία στο κινητό σας

 

Αν επιλέξετε ένα μαύρο ή σκούρο φόντο για την οθόνη του κινητού σας, ο αυτόματος φωτισμός των πίξελ θα σβήσει και θα παρατηρήσετε ότι η μπαταρία κρατάει περισσότερο.Δοκιμάστε το!

Μετατρέψτε το κείμενο σε ομιλία

 
Αν έχετε συσκευή Android, μπορείτε να διαβάσετε αλλά και να ακούσετε το άρθρο αυτό. Γι’αυτό αν προτιμάτε να ακούτε παρά να διαβάζετε, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, Προσβασιμότητα και επιλέξτε Επιλογές Κείμενου σε Ομιλία.

Ελέγξτε το κινητό σας από απόσταση

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, Ασφάλεια, Συσκευή, Διαχειριστές Συσκευή και κάντε τικ τα κουτάκια Διαχείριση Συσκευής Android, Απομακρυσμένος Εντοπισμός της συσκευής και Να επιτρέπεται το απομακρυσμένο κλείδωμα και η διαγραφή. Έτσι, αν χάσετε το κινητό σας, θα μπορείτε να το εντοπίσετε και να το μπλοκάρετε μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

Ενεργοποιήστε την λειτουργία επισκέπτη

 

Αν θέλετε να δώσετε το κινητό σας προσωρινά σε κάποιον άλλο και να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα εμπιστευτικά, χρησιμοποιήστε την λειτουργία επισκέπτη. Κυλήστε την μπάρα στην κορυφή της οθόνης προς τα κάτω με τα δύο δάχτυλα και αγγίξτε το εικονίδιο του χρήστη πάνω δεξιά. Θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο προσθήκης επισκέπτη και μπορείτε να επιλέξετε τι επιτρέπεται να κάνει ο επισκέπτης στο κινητό σας.

Μεγέθυνση οθόνης

 

Όσοι έχουν προβλήματα όρασης δεν έχουν ιδέα πόσο πολύ μπορεί να τους βοηθήσει αυτή η λειτουργία. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, Προσβασιμότητα, Χειρονομίες μεγέθυνσης. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε ζουμ σε οτιδήποτε βλέπετε απλά αγγίζοντας την οθόνη.

Λειτουργία hotspot

 

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μόντεμ 3G ή ρούτερ για να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο σε διαφορετικές συσκευές, γιατί το κινητό σας μπορεί να το κάνει αυτό εύκολα. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, Tethering και φορητό hotspot και επιλέξτε το Φορητό hotspot WLAN. Αυτό ήταν!

Ελέγξτε το κινητό σας με κινήσεις του κεφαλιού

 

Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας, αλλά τα χέρια σας είναι απασχολημένα ή έχει πολύ κρύο για να βγάλετε τα γάντια σας. Ωστόσο, υπάρχει λύση γι’αυτό! Κατεβάστε την εφαρμογή EVA Facial Mouse και ελέγξτε το κινητό σας με κινήσεις του κεφαλιού!

Ένα μυστικό παιχνίδι

Ξεκινώντας με το Android 2.3 Gingerbread, η Google τοποθετεί ένα κρυφό δωράκι για όλους τους χρήστες στις συσκευές τους. Ωστόσο, μπορεί να δυσκολευτείτε να το βρείτε. Αρχικά, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, επιλέξτε Πληροφορίες Συσκευής. Χτυπήστε την Έκδοση Android αρκετές φορές και όταν εμφανιστεί ένα μικρό μαρσμέλοου στην οθόνη θα ανοίξει ένα ειδικό παιχνιδάκι. Δεν το έχετε βρει ακόμα; Τι περιμένετε;

Πώς σας φάνηκαν;

Recommended For You