8 βιολογικά προϊόντα που υπόσχονται μεγάλα κέρδη

imagesΥψηλότερα κατά 50% σε σχέση με τις συμβατικές καλλιέργειες τα κέρδη για τους παραγωγούς

Εισόδημα υψηλότερο κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους καλλιέργειας μπορεί να αποφέρει η ενασχόληση με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας.

Οι «Επαγγελματικές Ευκαιρίες», με τη βοήθεια του γεωπόνου Κάσσανδρου Γάτσιου, παρουσιάζουν έναν οδηγό για τα οκτώ κορυφαία βιολογικά προϊόντα, βάσει της ζήτησης που γνωρίζουν στην εγχώρια και την εκτός ελληνικών συνόρων αγορά.

Με τον εγχώριο τζίρο να κινείται στα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ και την αξία της ευρωπαϊκής αγοράς να σημειώνει κάθε χρόνο σημαντική άνοδο ξεπερνώντας τα 20 δισ. ευρώ, τα βιολογικά προϊόντα παρουσιάζουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Ενδεικτικό της θετικής αυτής εικόνας αποτελεί το γεγονός της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών, με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ να θεωρούνται οι αγαπημένοι πελάτες των ελληνικών βιολογικών προϊόντων.

Η βιολογική καλλιέργεια είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων. Οι πρακτικές αυτές αφορούν τη λίπανση και τη φυτοπροστασία. … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You