7 υγιεινές συνήθειες για το γραφείο

imagesΤι χρειάζεται να κάνεις για να μην επιβαρύνεις την υγεία σου στο γραφείο; Το πιο εύκολο θα ήταν να πούμε: ”Πήγαινε για δουλειά μόνο όταν το τραβάει η ψυχή σου” και να κερδίζαμε το πιο γρήγορο και σύντομο κείμενο που γράφτηκε ποτέ στο internet. Εάν θες να αλλάξεις τις συνήθειές σου στο γραφείο ακολούθησε τις παρακάτω προτάσεις.

1. Σήκω συχνά από το γραφείο σου

Οι πολλές ώρες καθισμένη στην καρέκλα επιβαρύνεις την πλάτη σου, τους ώμους, τον αυχένα σου. Κάνε μικρές βόλτες στο γραφείο σου για να βάλεις ένα ποτήρι νερό ή απλά για να τεντωθείς λίγο κοντά στο παράθυρο. Εάν έχεις τη δυνατότητα για μια βόλτα έξω από το γραφείο, τότε ίσως έχει μια έξτρα δόση ενέργειας μιας και θα ”καθαρίσει” και το κεφάλι σου μαζί. Τα διαλείμματα θα σε βοηθήσουν όπως και ο καθαρός αέρας.

2. Πάρε μαζί σου το φαγητό σου

Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις καλό φαγητό εάν πεινάς στο γραφείο και ειδικότερα εάν βιάζεσαι. Οι συνάδερφοι σε ξεσηκώνουν για πίτσα και τα φυλλάδια με εικόνες από burgers σε φέρνουν σε μεγάλο δίλημμα. Εάν εσύ έχεις φροντίσει να έχεις το ψυγείο του γραφείου φαγητό από το σπίτι θα αποφύγεις όλες αυτές τις σειρήνες. Μπορείς να φέρεις μαζί σου σαλάτες, ζυμαρικά και πίτες. Αγόρασε ένα ωραίο lunch box, πάρε μαζί σου και ένα αναψυκτικό και κέρδισε και αυτό το στοίχημα στη ζωή του γραφείου.

3. Φύλαξε ένα υγιεινό σνακ στα συρτάρια του γραφείου σου

Αποξηραμένα φρούτα για την υπογλυκαιμία, ξηροί καρποί για έξτρα ενέργεια, φρυγανιές, παστέλι.

4. Πιες νερό

Διάλεξε ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, γέμιζε το κάθε απόγευμα και βάζε το στο ψυγείο για να το βρεις το πρωί. Πλένε το δύό φορές την εβδομάδα και έχε το πάνω στο γραφείο σου από την ώρα που φτάνεις μαζί με ένα ποτήρι για να πίνεις νερό. Χειμώνα καλοκαίρι. Σκοπός είναι να αδειάζεις το μπουκάλι κάθε μέρα. Βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος, στη λαιμαργία, στην κούραση και στα προβλήματα συγκέντρωσης.

5. Μη παραμελείς την ψυχική σου υγεία

Απόφυγε τις εντάσεις στο γραφείο, προσπάθησε να δουλεύεις με ηρεμία. Μάθε τεχνικές αναπνοής και εξάσκησε τις καθημερινά. Φίλτραρε τα παράπονά σου και μοιράσου τα με τον σωστό άνθρωπο. Εάν δε συμμετέχεις σε κακόβουλα κουτσομπολιά και δεν μπλέξεις την προσωπική σου ζωή με την επαγγελματική τότε μπορείς να θεωρηθείς και ένας μικρός Δαλάι Λάμα των εργασιακών. Αλλά προσπάθησε.

6. Φτιάξε έναν όμορφο επαγγελματικό χώρο

Το περιβάλλον στη δουλειά μας μπορεί να έχει αντίκτυπο στη διάθεση μας κατά τη διάρκεια του 8ώρου. Δώσε τον προσωπικό σου στίγμα στον χώρο που περνάς σχεδόν τη μισή σου μέρα. Πρόσθεσε ένα φυτό ή μερικές εικόνες που σε εμπνέουν.

7. Κάνε παρέα με τους συναδέρφους 

Είναι τόσο σημαντικό να ξυπνάς το πρωί για να δεις ανθρώπους που θα χαρείς να τους καλημερίσεις. Θα κάνετε μαζί μικρά διαλείμματα, θα συνεργαστείτε σ ένα project, θα πάτε για ποτά την Παρασκευή μετά το σχόλασμα. Είναι εκείνοι που θα σου μείνουν αφού αποχωρήσεις για να πας στην επόμενη δουλειά. Είναι σημαντικό λοιπόν να πηγαίνεις χαρούμενη στο γραφείο.

Πηγή: savoirville.gr

Recommended For You